Hasselnøddekurve

SABINE MURATI

NATUROPATH I BIOLOGISK MEDICIN

HASSELNØDDEKURVE

MED CHOKOLADECREME OG HINDBÆR

 

10 stk.

Creme:

1 dl fløde (alternativ: 1 dl af den faste del af en kold dåse kokosmælk)

100g mørk chokolade 85%

1 tsk. vanillepulver

Bund:

100g hasselnødder

150g daddelmasse (alternativ: 150g udstenede dadler, ikke de helt tørre)

10 friske hindbær

 

Hæld fløden op i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet.

Tag fløden af varmen og tilsæt chokolade og vanillepulver.

Rør rundt til chokoladen er smeltet og cremen tyknes, der må ikke være klumper.

Cremen puttes i en sprøjtepose og lægges på køl. Max. 15-30min. cremen bliver hurtigt meget hård, hvilket ikke er meningen.

 

Hasselnødderne ristes på en pande over medium varme.

Når nødderne begynder at dufte og tage farve tages de af varmen.

Hasselnødder og daddelmasse kombineres i en foodprocessor og blendes til en dej.

Dejen deles i 10 klumper, som hver trilles til en kugle.

Pres en finger ned i hver kugle og form en lille kurv/rede.

Skyl hindbærrene.

Hver kurv fyldes med chokoladecreme og et hindbær på toppen.

 

Indkøb

Hasselnødder fra Nøddebazaren

Daddelmasse - findes i de fleste større grønthandlere til 20-25kr 'blokken' (1kg)