

Der er intet som en lækker kold drik i sommervarmen. Det kan dog hurtigt blive en meget sukkerholdig og ikke særlig sund affære, men sådan behøver det heldigvis ikke at være.
Der findes mange sukkerfrie og velsmagende alternativer. Man kan fx drikke iskoldt vand eller danskvand med frugtstykker, bær og urter som fx mynte og citronmelisse. Man kan drikke lækker friskpresset juice med masser af isterninger (prøv fx den helt fantastiske kombination af vandmelon, rødbede og lime). Man kan snuppe en iskaffe med mandelmælk. Der er mange muligheder, men hvis du er klar til at sundhedsoptimere dine kolde sommerdrinks endnu mere, så kan du prøve den antiiflammatoriske gurkemejelimonade.
Gurkemejelimonaden er sødet med lakridsrod og appelsinsaft og resultatet er en let sød drik med mild smag af gurkemeje.
Vidste du?
I gurkemeje finder vi bl.a. stoffet curcumin. Curcumin har en lang række positive egenskaber bl.a. virker det antioxidativt og stærkt antiinflammatorisk i kroppen. Curcumin optages bedst, når det har været varmet op og når det bliver indtaget sammen med piperin (som findes i sort peber). Optageligheden øges desuden yderligere, når der tilføres fedt. I stedet for bare at bruge almindeligt stødt gurkemeje, har jeg brugt gurkemejepasta i limonaden. I gurkemejepastaen er gurkemejen netop både varmet op, tilført sort peber samt fedtstof i form af olivenolie. Dette for at sikre den bedst mulige optagelighed.
Til ca. 1 L antiinflammatorisk gurkemejelimonade
Trin 1
1 L kogende vand
1 toppet tsk. gurkemejepasta
2 små håndfulde høvlet lakridsrod
Trin 2
Saften af 2 appelsiner
Saften af ½ citron
Masser af isterninger og lidt frisk mynte
Trin 1
Hæld det kogende vand op i et varmestabilt glas, en gryde eller lignende.
Rør gurkemejepastaen ud i vandet og tilsæt den høvlede lakridsrod.
Lad blandningen trække og køle helt af.
Når blandningen har nået stuetemperatur hældes den igennem en fintmasket si.
Sæt gurkemejevandet på køl et par timer eller gerne natten over.
Trin 2
Bland gurkemejevandet sammen med appelsin- og citronsaft og smag limonaden til.
Server den antiinflammatoriske gurkemejelimonade med masser af isterninger og lidt friske mynteblade.
OBS! Tager du blodfortyndende medicin, har du sygdomme i lever- og galdeblære, er du gravid eller prøver du at blive det – så skal du snakke med din læge inden du begynder at indtage gurkemeje i større mængder.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.