

Cremet asparges-kartoffelsuppe lavet på blot 6 hovedingredienser!
Virkeligt velsmagende og meget nem suppe, du snildt kan bikse sammen og sætte på bordet på en travl hverdagsaften.
Suppen smager mildt og lækkert og får sin tykke, cremede konsistens fra kartofler og cashewsmør.
Cashewsmør er et fantastisk alternativ til almindelig fløde og kokosmælk, når fx supper og gryderetter skal gøres cremede og lækre. Cashewsmør laves af cashewnødder og er fuldstændig ligesom peanutbutter – altså bare lavet af cashewnødder. Den mildeste smag (som egner sig bedst som alternativ til fløde) fåes fra smør, der er lavet af rå og ikke ristede cashewnødder. Cashewsmør kan købes i de fleste fysiske- og internetbaserede helsekostbutikker fx her, men du kan også nemt lave cashewmør selv, hvis du har en foodprocesser – se mere her.
TIP! I stedet for cashewsmør kan du bruge 2 dl fløde eller fuldfed kokosmælk i suppen. Hvis du vil bruge kokosmælk, men mildne kokossmagen, så tilsæt kokosmælken sammen med fonden og lad den koge med, i stedet for at røre mælken ud i suppen umiddelbart inden servering. Kokosmælk smager ikke nær så kraftigt af kokos, når det får lov til at blende ind i og reduceres i en ret.
Til 2-3 personer
250g løg
5 små fed hvidløg
600g grønne asparges, renset vægt (jeg anvendte frosne asparges, men almindelige rå kan også bruges)
400g kartofler
1 L kyllingefond eller grøntsagsbouillon
2 store spsk. cashewsmør lavet af rå nødder
Smag til med Himalayasalt, sort peber, citronsaft og evt. lidt sødt (fx honning eller ahornsirup)
Olivenolie til stegning
1. Pil løgene og skær dem i fine tern.
2. Pil hvidløgsfedene og hak dem groft.
3. Klargør de grønne asparges – hvis du anvender rå asparges skal de renses og den nederste trevlede del knækkes af (smid ud eller gem til aspargessmagende fond).
4. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
5. Steg løgene klare i olivenolie og tilsæt grofthakket hvidløg.
6. Lad løgene stege et par minutter og tilsæt så de grønne asparges.
7. Lad løg og asparges stege et par minutter og tilsæt så kartoffelternene.
8. Tilsæt fonden og bring gryden i kog under tippet låg – skru ned for varmen og lad grøntsagerne simres møre.
9. Når grøntsagerne er kogt møre, blendes suppen cremet og glat med en stavblender.
10. Rør cashewsmørret ud i suppen og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt sødt.
11. Server fx med tørristede græskarkerner eller andet knas/topping efter ønske.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.
2 Kommentarer. Leave new
Bruger du hjemmelavet fond eller hvilken en bruger du “i en fart” hvis du ikke har hjemmelavet i fryseren?
Tak for dejlige opskrifter!
Jeg bruger stort set altid hjemmelavet kyllingefond/broth.
Jeg laver det typisk et par gange om måneden og opbevarer det også gerne et par uger på køl (intet problem, når rent/skoldet glas og fedtlag på toppen af væsken). Så er det altid nemt at gå til, hvis man lige har glemt at tø noget op fra fryseren 🙂
Som hovedregel bruger jeg ellers bare vand, men der er selvfølgeligt langt mindre smag i.
Alternativt kan du finde bouillonpulver/terninger af god kvalitet – nogle foretrækker uden gær og/eller sukker og/eller diverse tilsætningsstoffer og smagsforstærkere, så det er op til den enkelte lige at finde den variant, som lever op til alle krav. Helsekostbutikkerne har nok det største udvalg af de bedste produkter 🙂