

Elsker du nøddemælk, men er du træt af at fedte med osteklæde, si og kaffefiltre, når mælken skal filtreres?
Tillad mig at præsentere dig for…
BLENDERMÆLK – også kendt som fænomenet ‘nøddemælk på 2 minutter’!
Ingredienserne til mælken skal bare blendes og voila – så er mælken klar.
Du har intet besvær med en mælk, der skal hældes igennem diverse klæder, en overskydende pulp, som du ikke rigtig ved, hvad du skal bruge til (men har dårlig samvittighed over at smide ud), osv.
Det bliver ikke nemmere (og det kan jeg personligt rigtig rigtig godt lide – måske du har det på samme måde?).
Her har jeg lavet en mandel-solsikkemælk, men alle slags nøddesmør (af mandler, nødder, kerner og frø) kan bruges.
Nøddesmør kan købes i de fleste helsekostbutikker (og velassorterede supermarkeder) eller du kan lave det selv – du finder min opskrift på nøddesmør her.
Du kan nemt justere blendermælkens konsistens, når du laver den.
2 spsk. nøddesmør pr. L vand giver en mere mager og ‘á-la-købe-mandelmælk-konsistens’. Personligt foretrækker jeg en mere cremet mælk og derfor bruger jeg 4 spsk. nøddesmør pr. L vand.
Du kan prøve dig frem og justere efter smag og behag.
Blendermælken er et nemt og lækkert alternativ til både almindelig mælk, men særligt også anden plantemælk, der tit indeholder en hel del tilsætningsstoffer og varierende mængder af sukker.
Med denne opskrift kan du helt selv styre hvilke ingredienser og mængder af sukker, du ønsker i din mælk.
Brug blendermælken hvor du ellers ville have brugt almindelig- eller plantemælk.
TIP! Du kan søde mælken med lidt honning eller ahornsirup og fx også tilsætte 1 knsp. vanillepulver.
1 L cremet mælk
2 spsk. mandelsmør
2 spsk. solsikkekernesmør
1 L vand
1 knsp. havsalt
1. Kombiner alle ingredienser i en blender (eller brug en stavblender) og blend sagerne sammen til en cremet mælk – det tager få minutter!
2. Opbevar mælken i en glasflaske eller et glas med låg på køl i op til 4-5 dage.
3. Hvis mælken skiller, så ryst den blot før brug.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.