

Boller i karry er en klassiker og vi har vidst alle sammen vores egen måde at lave den på.
Nogle gange er det dog (bogstaveligt talt) lækkert med nye ideer og input – jeg blev i hvert fald meget positivt overrasket over denne version af boller i karry, som ser noget anderledes ud på ingredienslisten end min sædvanlige fortolkning med bl.a. æbletern.
Her er den cremede karrysauce kokosbaseret – og så er der mango i!
Kombinationen af kokos og sød mangofrugt er super lækker (og ikke alt for sød, da der ikke er så meget frugt i saucen) og det passer rigtig godt til kyllingekødbollerne og de stegte blomkålsris.
Apropos blomkålsris – hvis du normalt ikke bruger løg og i øvrigt ikke steger dem brune og halvsprøde, så kan du glæde dig til denne opskrift på risene – blomkålsris smager bare så meget bedre (og af så meget mere), når man laver dem på denne måde!
Og lige et sidste apropos apropos – nu da menuen står på blomkålsris, så vil du måske gerne vide lidt mere om, hvorfor, at kål egentligt er så sundt? Læs mere i indlægget ‘Viden om – kål’ – der får du en masse info.
Til 4 personer
Kyllingekødboller – til ca. 20 kødboller
500g hakket kyllingekød
50g æggehvide
25g sennep (brug en færdigrørt sennep eller rør selv sennepspulver op med vand til en ’pasta’)
2 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt mild paprika
1 tsk. Himalayasalt
Mango-kokos-karrysauce
400g løg
200g moden mango – vægt uden sten og skræl
1 L kokosmælk (2½ ds. á 400 ml)
6-8 dl kyllingefond eller grøntsagsbouillon
En god mild karry – min favorit er ’Indisk karry’ fra ASA Trading
Stødt gurkemeje eller gurkemejepasta
Smag til med Himalayasalt, kokospalmesukker og limesaft
Kokosolie med eller uden smag til stegning
Stegte blomkålsris
800g løg
1200-1400g blomkål (2 store hoveder)
Himalayasalt og sort peber
Olivenolie til stegning
2 små potter frisk koriander (du kan læse mere om koriander og hvorfor, at det er super sundt her)
Mango-kokos-karrysauce
1. Pil løgene og skær dem i fine tern.
2. Svits løgene af i kokosolie.
3. Blend mangokødet sammen med kokosmælken – som hvis du skulle lave en smoothie.
4. Hæld mango-kokosmælken og kyllingefonden over løgene.
5. Lad saucen koge en smule ind og tilsæt lidt karry og gurkemeje.
6. Lad saucen koge yderligere ind.
7. Smag saucen til med mere karry og gurkemeje samt Himalayasalt, kokospalmesukker og limesaft.
8. Lad gerne saucen koge yderligere ind – den skal være fed og cremet!
Kyllingekødboller
1. Kombiner alle ingredienserne i en skål og rør farsen sammen.
2. Form farsen til 20 kødboller.
3. Bring en gryde med vand i kog.
4. Dump kødbollerne ned i det kogende vand og lad dem koge i 10-15 minutter, indtil de er gennemkogte.
5. Fisk kødbollerne op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
6. Vend kødbollerne i mango-kokos-karrysaucen inden servering.
Stegte blomkålsris
1. Pil løgene og skær dem i fine tern.
2. Steg løgene i olivenolie – løgene skal steges brune og godt sprøde i kanterne – det tager typisk 15-20 minutter.
3. Rens blomkålet og riv det til riskornsstørrelse på et rivejern eller brug ’pulse’-funktionen i en foodprocessor.
4. Når løgene er stegt brune og godt sprøde, tilsættes blomkålsrisene.
5. Steg blomkålsrisene så længe, som du foretrækker – jeg foretrækker, at der forsat er et let bid i risene.
6. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie, hvis du synes, at risene virker for tørre.
7. Smag til med Himalayasalt og sort peber.
Retten samles
1. Hak korianderen groft.
2. Anret de stegte blomkålsris og top med kyllingekødboller i mango-kokos-karrysauce samt et drys grofthakket koriander.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.
2 Kommentarer. Leave new
Hej Sabine.
Retten var rigtig lækker.
Men der var godt nok meget sauce. Jeg lavede boller af 800gr hakket kyllingekød og bagte den i ovnen.
Men der var stadigvæk alt for meget sauce, jeg brugte endda kun 2 dåser kokosmælk og ca 5dl fond.
Laver det sikkert igen men ved så at jeg skal lave endnu mindre mængde sauce.
Hilsen Sandra
Hej Sandra,
Tak for din tilbagemelding – jeg er glad for, at det smagte godt 🙂
Mht. mængden af sauce – flere faktorer kan spille ind.
Om du brugte fuldfed kokosmælk? Men måske nok mest af alt, hvor længe du kogte ind.
Jeg koger altid temmeligt længe ind (når jeg har tid), da jeg foretrækker det tykt og cremet.
Det kan også hjælpe rigtig meget at lave saucen i en dyb sautepande, hvor overfladen for fordampning er større – det kan jeg lige notere i opskriften.
Jeg tror lige, at jeg laver saucen igen her en af dagene, så jeg kan skrive lidt mere tidsspecifikke angivelser på de forskellige steps – det kan være, at andre kan få glæde af det.
Mange tak for din feedback 🙂
Mvh. Sabine