

Bountykage med browniebund, chokoladeganache og sprøde tørristede kokoschips – en helt fantastisk kage, hvis du elsker kombinationen af kokos og chokolade!
Kagen er sødet med dadler og ahornsirup og indeholder ellers kun det raffinerede sukker, som findes i den mørke chokolade, som du vælger (min favoritchokolade forever er Vivani 92% som er sødet med kokospalmesukker!).
Kagen er desuden også – som alle opskrifter på bloggen – glutenfri og mejerifri og faktisk også semi-raw (den skal i hvert fald ikke bages) og er et oplagt bud på en kage, der kan imponere linjen over – uanset om folk så er vandt til at spise masser af sukker, gluten og mælk eller ej (it’s that good…).
TIP! I opskriften bruger jeg daddelmasse. Daddelmasse består af sammenblendede dadler og sælges typisk i 1 kgs blokke hos din lokale grønthandler – super nemt at anvende, da det i princippet bare kan æltes sammen med øvrige ingredienser i hånden og også smart, hvis din foodprocessor/blender ikke er så glad for at blende hele dadler.
Til 1 springform (nok til 10-12 personer)
Browniebund
150g valnødder
75g revet kokosmel
400g daddelmasse eller samme mængde udstenede dadler (gerne Medjool)
75-100g kakaopulver (jeg brugte ca. 90g)
1 tsk. vanillepulver
2 knsp. Himalayasalt
Kokosfyld
1 ds. kokosmælk á 400 ml
75g kokosolie
5-10 spsk. ahornsirup
2 spsk. citronsaft
½-1 tsk. Himalayasalt
¼ tsk. vanillepulver
225g revet kokosmel
Chokoladeganache
200g mørk chokolade
150g kokosmælk
Smag evt. til med lidt ahornsirup
Topping
2-3 store håndfulde kokoschips, tørristede
Browniebund
1. Kombiner valnødder og kokosmel i en foodprocessor og blend nødderne til et fint mel.
2. Tilsæt daddelmasse, kakaopulver, vanillepulver og Himalayasalt og blend sagerne sammen til en glat, glinsende dej – det kan godt tage 5-10 minutter før dejen er helt som den skal være (dejen bliver meget fedtet, da olien nærmest trækkes ud af massen). Når dejen næsten smelter på tungen, er den klar (…der er ikke så meget at tage fejl af).
3. Smag dejen til – måske mangler der kakaopulver, salt eller andet?
4. Pres dejen jævnt ud i en bagepapirsbeklædt springform, dæk den til og stil den på køl i et par timer.
Kokosfyld
1. Kombiner kokosmælk, kokosolie, ahornsirup (start med 5 spsk.), citronsaft, vanillepulver og Himalayasalt i en kasserolle.
2. Varm ingredienserne op over lav varme – det er ikke meningen, at blandingen skal gå i kog, blot smelte sammen. Brug gerne et piskeris for at sikre, at alt blandes jævnt.
3. Når kokosblandingen er cremet og ensartet, tilsættes det revne kokosmel.
4. Rør godt rundt i blandingen, sluk for varmen og lad ‘kokosgrøden’ stå et par minutter, hvor du rører rundt løbende.
5. Smag kokosfyldet til med evt. mere sødt, salt og surt.
6. Lad kokosfyldet stuetempereres inden du fordeler det ovenpå den køleskabskolde browniebund, dæk kagen til og sæt den i fryseren min. 8 timer eller natten over.
Chokoladeganache
1. Kombiner chokolade og kokosmælk i en gryde og smelt ingredienser sammen, over meget lav varme.
2. Når chokoladeganachen er rørt glat og lækker, smages den evt. til med lidt sødt.
3. Lad chokoladeganachen køle af (til den er fingervarm).
Kagen samles
1. Fordel chokoladeganachen over det frosne kokosfyld og drys straks med de tørristede kokoschips.
2. Dæk kagen til og stil den på frys igen – lad kagen stå et par timer, indtil chokoladeganachen er stivnet.
Opbevaring og servering
1. Opbevar bountykagen i fryseren og tag den ud 15-30 minutter inden, den skal serveres.
2. Hvis al kagen ikke bliver spist straks, er det smart at skære kagen ud i passende stykker (når kagen alligevel har stået til optøgning) og fryse de enkelte stykker ned i enten fryseposer eller lukkede beholdere. Kagen kan opbevares som sådan et par måneder på frost.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.