

Super lækre chokolademuffins med masser af mørk chokolade og både græskar og avocado (de to sidste, havde du måske ikke lige regnet med i chokoladekage, men jeg kan love dig for, at det fungerer fantastisk!) smurt med den lækreste græskarfrosting.
Græskarfrostingen er smagt til med Pumpkin Pie Spice (find opskriften her), så det bliver ikke meget mere efterårsagtigt med masser af græskar og varme krydderier (…og chokolade, men det fungerer jo hele året, ikke?)
Græskar og betakaroten
Udover at være en utrolig kaloriefattig spise, samtidigt med at indeholde en del folat og godt med kalium, så er græskar også en meget sund spise bl.a. fordi, at det flotte gule og orange græskarkød er sprængfyldt med et stof, der hedder betakaroten.
Du kender måske allerede betakaroten – det er det stof, der også er i gulerødder, der kan give en orange hudtone, hvis man får for meget af det. Men bare rolig – man skal have rigtig meget for meget af det og i lang tid før, at det sker. Og det er i øvrigt ganske ufarligt (medmindre, at man er gravid eller er storryger).
Betakaroten er en antioxidant, som også fungerer som et forstadie til a-vitamin.
Det betyder, at en del af det betakaroten vi spiser, automatisk bliver omdannet til a-vitamin i kroppen.
Når vi spiser betakarotenholdige fødevarer for vi altså både glæde af de bl.a. antioxidative egenskaber fra betakarotenen, men også de sundhedsfremmende egenskaber fra det konverterede a-vitamin – total win-win!
A-vitamin er bl.a. essentielt for sund hud og sunde slimhinder, et velfungerende immunsystem og skarpe øjne.
Betakaroten findes særligt i gule, orange og mørkegrønne (blad)grøntsager og græskar er altså proppet med det sunde stof. Faktisk i så høj grad, at du ved at spise bare en enkelt af disse muffins (med frosting) næsten får dækket den mængde betakaroten som en gennemsnits voksen indtager på en hel dag (ca. 3 mg).
Rimeligt vildt hvad lige under 50g græskar (pr. muffin) kan bidrage med!
Til ca. 12 chokolademuffins med græskarfrosting
Chokolademuffins
250g bagt græskarkød (Hokkaido græskar egner sig bedst)
50g ahornsirup
200g smeltet mørk chokolade fx Vivani 92%
180g avocado (svarer til kødet fra 2 små avocado)
4 æg
150g mandelmel
50g kokospalmesukker
½ tsk. havsalt
Kornene af 1 vanillestang eller 1 tsk. vanillepulver
100g høvlet mørk chokolade fx Vivani 92%
Græskarfrosting
300g bagt græskarkød (Hokkaido græskar egner sig bedst)
200g kokossmør
16 spsk. ahornsirup
2 tsk. Pumpkin Pie Spice
¼ tsk. havsalt
Chokolademuffins
Start med at smelte 200g mørk chokolade – det kan gøres over meget lav varme i en kasserolle eller over vandbad.
Kombiner det bagte græskarkød og ahornsiruppen i en skål og blend det sammen med en stavblender.
Halver avocadoerne, fjern stenen og skrab kødet ud. Mos kødet sammen med en gaffel.
Tilsæt avocadomosen til græskarblandningen og blend sagerne godt sammen.
Rør den smeltede chokolade grundigt ud i blandingen.
Tilsæt æg, mandelmel, kokospalmesukker, havsalt og vanillekorn og rør dejen sammen.
Høvl de resterende 100g mørke chokolade til spåner med en almindelig kartoffelskræller eller på et
rivejern – vend chokoladen i dejen.
Fordel dejen i en metal muffinpande beklædt med papirmuffinforme – der er dej til 12 muffins.
Bag kagerne i en forvarmet ovn på 160C i ca. 50-60 minutter.
Lad kagerne køle af, inden de smøres med frosting.
Græskarfrosting
Hvis dit kokossmør ikke er flydende (hvis det fx er koldere en 24C), så varm det forsigtigt op over meget lav varme i en kasserolle eller over vandbad. Pas på! Det brænder hurtigt på.
Pisk alle ingredienserne sammen med en håndmixer og smag frostingen til.
Kagerne samles
Smør de afkølede muffins med et tykt lag af den fede græskarfrosting og server straks.
OBS! Kagerne kan sagtens gemmes på køl i et par dage eller fryses ned til senere brug, men vent med at putte frosting på til umiddelbart inden servering.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.