

Når man ikke spiser mejeriprodukter, kan det være lidt af en udfordring at finde alternativer til fx yoghurt og creme fraiche i diverse dips og dressinger.
Der findes heldigvis en række gode alternativer, man kan bruge i stedet og tahin er et af dem.
Tahin er lavet af sesamfrø og er derfor meget rigt på bl.a. calcium. Spiser du ikke mejeriprodukter og tænker du over, om du mon får nok kalk i det daglige, så kan du med fordel sætte tahin på menuen noget oftere. Det er meget anvendeligt og kan bruges i både salte og søde retter.
Mine tahinfavoritter
– i hummus (både kikærtebaseret og grøntsagsbaseret – prøv fx denne hummus lavet på søde kartofler)
– i en stor fed Medjool daddel drysset med lidt Himalayasalt
– i dressinger
– i smoothies
– blendet med vand og brugt som sesammælk
Hvad er dine tahinfavoritter?
Denne tahindressing er lækker på alt lige fra grønne salater, til ovnbagte gulerødder, til retter med fast hvid fisk og kylling til de helt klassiske mellemøstlige shawarma-, kebab- og falafelanretninger. Og så kan dressingen i øvrigt også snildt bruges som dip til gnavegrønt.
Til en portion crunchy tahindressing
150g creamy tahin uden salt (når jeg skal bruge helt cremet tahin, bruger jeg altid en fra grønthandleren – Urtekrams duer fx ikke til formålet)
40g mild olivenolie
Saften af ½-1 citron
Vand
Smag til med Himalayasalt, ahornsirup eller lys honning og lidt sort peber
4 store spsk. sesamfrø, tørristede
1. Rør tahin, olie og citronsaft sammen.
2. Spæd til med vand, til du har en cremet, fed dressing.
3. Smag dressingen til med surt, salt, peber og sødt og rør sesamfrøene i.
4. Rester af dressingen kan opbevares i et lukket syltetøjsglas på køl i op til en lille uges tid (sesamfrøene mister naturligvis noget af deres crunchfaktor).
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.