

Haver og supermarkeder bugner med modne frugter og bær lige nu og den slags egner sig fortrinligt til at lave frugtlæder af.
Frugtlæder minder om vingummi. Det er sødt, syrligt og sejt – og mega lækkert!
Og så er det i øvrigt en meget ‘taknemmelig’ snack – man kan bruge stort set al slags frugt og det gør ikke noget, hvis det er rynket eller kedeligt (så det kan også laves for at undgå madspild).
I denne opskrift anvender jeg nektariner og blommer, men de fleste slags frugt, bær og også nogle grøntsager (fx gulerod og rødbede) kan bruges. Udover vanille egner krydderier som kanel, kardemomme, lakridsekstrakt og ingefær sig også godt til frugtlæder.
Det er genialt, hvor mange lækre smagskombinationer, man kan komme på!
Til 1 bageplade
5 nektariner
5 små blommer
1 tom vanillebælg (brug kornene til noget andet)
Smag evt. kokospalmesukker
1. Udsten frugterne og skær dem i mindre bidder.
2. Kombiner frugt og vanillebælg i en gryde og tilsæt lidt vand (max ½ dl).
3. Bring gryden i kog, skru ned for varmen og lad frugten simres mør.
4. Fisk vanillebælgen op og blend frugten til en ensartet mos med en stavblender.
5. Smag mosen til med kokospalmesukker, hvis du synes, at der mangler lidt sødme. Frugtlæderet bliver naturligt sødere, som vandet fordamper under bagningen og det må i øvrigt gerne være lidt surt. Bruger du meget sur frugt, kan kokospalmesukker dog være nødvendigt.
6. Smør frugtmosen ud i et tyndt lag (ca. ½ cm) på en bagepapirsbeklædt bageplade.
7. Bag frugtmosen i en forvarmet ovn på 100C i ca. 6-8 timer.
8. Frugtlæderet er færdigt, når overfladen er stivnet og massen er foldbar (ikke for klistret og ikke for tør).
Får frugtlæderet for meget, bliver det tørt og kan ikke rulles – det smager dog stadig fint.
Da bagetiden naturligt vil variere fra ovn til ovn og afhængigt af, hvor tykt frugtmosen er smurt ud, bør du holde øje med frugtlæderet efter den 6. time i ovnen.
9. Klip det fædigbagte frugtlæder (inkl. det bagepapir det ligger på) i strimler og rul det op – rullerne kan evt. fæstnes med et lille klistermærke eller et stykke tape.
10. Opbevar frugtlæderet i en bøtte i køleskabet, hvor holdbarheden er lang.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.