

‘Håndholdbar’ pizza med let sprød skorpe – det er faktisk muligt selv med en kornfri bund (ja, hvad bliver det næste ikke?).
Hvis du spekulerer på hvordan sådan en kornfri pizzabund smager, så kan jeg fortælle, at den faktisk smager meget á la en fuldkornsbund. Dejen er virkelig god og den kan også bruges til at lave fx minipizzaer og pitabrød.
Pizzatoppingen kan selvfølgelig varieres i det uendelige, men jeg vil slå et slag for chunky tomatsauce, Cracklin’ Chicken á la Nom Nom Paleo (gudespisen over alle gudespiser = stykker af saftig kylling med knasende sprødt, fedt og salt skind á la ‘KFC-på-den-sunde-måde’ – SÅ FANTASTISK!!!), rucola og pesto – det er en fabelagtig kombination!
Til 2 pizzaer (nok til 2 personer + evt. rester)
Pizzabunde – til to pizzabunde
100g mandelmel (mandelmel af blancherede mandler)
50g solsikkekerner
50g græskarkerner
25g FiberHUSK
1 tsk. Himalayasalt
1 spsk. gærflager (du kan læse mere om gærflager og hvad det er her)
1 dl olivenolie
2½ dl vand
Hjemmelavet tomatsauce – til to pizzabunde
2 dåser hakkede tomater á 400ml eller en tilsvarende mængde friske tomater i tern
3 rødløg
2 fed hvidløg
Smag til med tørret oregano eller en ren ‘Italiensk krydderiblanding’, stødt mild paprika, chilipulver, honning og Himalayasalt
Olivenolie til stegning
Cracklin’ Chicken – til to pizzabunde
4 kyllingeoverlår med skind og ben (kun overlårsstykket – ikke underlåret)
Himalayasalt og sort peber
Klaret smør til stegning
I øvrigt – til to pizzabunde
100g cherrytomater
100g spæde rucolablade
25g pinjekerner, tørristede
Pesto fx spinatpesto eller pistaciepesto
Hjemmelavet tomatsauce
1. Pil løg og hvidløgsfed – skær løgene i fine tern og hvidløgsfedene i tynde skiver.
2. Svits løg og hvidløg af i olivenolie.
3. Tilsæt dåsetomaterne og lad saucen koge ind – jo længere jo bedre.
4. Smag til med krydderier og Himalayasalt.
Pizzabunde
1. Mal solsikkekerner og græskarkerner til et helt fint mel – gerne i en kaffemølle.
2. Rør mandelmel, solsikkekernemel, græskarkernemel, FiberHUSK, Himalayasalt og gærflager sammen.
3. Tilsæt olivenolie og vand og rør dejen sammen.
4. Lad dejen stå 5 minutter, hvorefter den røres sammen en sidste gang.
5. Dejen skal være klistret, men form- og håndterbar med hurtige hænder (man skal altså ikke have fingrene for længe i bolledejen, så at sige…).
6. Del dejen i to og form hver klump til en bolle.
7. Rul hver bolle ud mellem to stykker bagepapir til en cirkel á ca. 28 cm.
8. Bag pizzabundene i en forvarmet ovn på 130C varmluft i ca. 60 minutter.
Cracklin’ Chicken
1. Udben kyllingestykkerne – brug en skarp kniv til at skære rundt langs benet og fjern det. Skær desuden eventuelle hårde fedtklumper eller ’flappende’ fedtstykker af. Fjern dog ikke for meget af skindet – hele kyllingestykket skal forsat være dækket af skind. Som alternativ til brug af kniv, kan en saks også bruges til at fjerne ben, hårde fedtklumper, osv.
2. Dup de udbenede kyllingestykker tørre med et stykke køkkenrulle.
3. Hvis stykkerne er meget ujævne i tykkelse, kan de med fordel bankes fladere og mere jævne med en kødhammer.
4. Krydr kyllingestykkerne med Himalayasalt og sort peber på begge sider.
5. Varm en klat klaret smør op på en pande med god slip-let funktion (fx en velsmurt støbejernspande).
6. Læg kyllingestykkerne på panden med skindsiden nedaf. Kyllingestykkerne skal nu ligge og stege med skindsiden nedaf i ca. 10 minutter (på middel varme) – skindet skal være knasende sprødt!
7. Vend kyllingestykkerne og lad dem stege færdige.
8. Læg de færdigstegte kyllingestykker på en rist eller på fedtsugende papir og lad dem hvile et par minutter.
9. Skær kyllingestykkerne i strimler (…og prøv ikke at spise al kyllingen med det samme – det er seriøst svært at lade være med!).
Pizzaerne samles
1. Halver cherrytomaterne.
2. De forbagte pizzabunde (60 minutters bagetid) toppes med fyld (tomatsauce, kyllingestrimler og halverede cherrytomater) og pizzaerne bages videre på 130C varmluft i ca. 10-15 minutter.
3. Tag pizzaerne ud og top med de sidste toppings (rucolablade, pesto og pinjekerner).
4. Velbekomme!
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.