

Normalt er blomkål min foretrukne grøntsag til grøntsagsbaseret risotto, men denne variant med Butternut squash er heller ikke tosset.
Jeg har tidligere postet opskriften på græskarrisotto, men her tilføjes også lidt plukket kalkunkød for et komplet hovedmåltid.
TIP! Risottoen er også rigtig lækker med plukket resteand, hvis du skal være opfindsom med resterne i juledagene.
Til 2 personer
Kalkunlår
1 kalkunlår
Himalayasalt og sort peber
Græskarrisotto
1 kg Butternut squash
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
100g klaret smør
2-5 dl kraftig kyllingefond eller bouillon
Himalayasalt og sort peber
Kalkunlår
1. Gnid kalkunlåret ind i Himalayasalt og sort peber og læg det i et ovnfast fad.
2. Bag kalkunlåret i en forvarmet ovn på 200C i ca. 45-60 minutter eller indtil låret er gennemstegt og kødsaften klar.
3. Pil kødet af benet og læg det til side.
Græskarrisotto
1. Skræl græskarret og fjern kernerne.
2. Skær græskarkødet i grove tern og kom dem op i en foodprocessor.
3. Blend græskarret til riskornsstørrelse – brug gerne ’pulse’-funktion.
4. Pil skalotteløgene og hvidløgsfedene og skær begge i fine tern.
5. Varm ca. halvdelen af smørret op på en pande og svits løg og hvidløg godt af.
6. Løgene skal steges klare.
7. Tilsæt Butternutris, rosmarinkviste og det resterende smør.
8. Når risene har stegt ganske kort, tilsættes ca. 2 dl fond og risene simres møre. Tilsæt mere fond undervejs.
9. Butternutrisene suger ikke så meget væde som fx blomkålsris, så pas på ikke at tilsætte for meget fond.
10. Risene skal simre ca. 20-30 minutter over middel varme og jævnlig, men forsigtig, omrøring før de er møre.
11. Fisk rosmarinkvistene op af risottoen og smag til med Himalayasalt og sort peber.
12. Vend det pillede kalkunkød i græskarrisottoen og lad det stege med et minut eller to på panden.
13. Server straks.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.