

Så meget som jeg elsker en god mayonnaise/mejeribaseret kartoffelsalat med masser af friske krydderurter (hvor godt smager det lige?!), så smager en oliedressingsbaseret salat nu også fantastisk.
Fordelen ved en oliedressingsbaseret kartoffelsalat er, at kartoflerne kan (skal!) vendes i dressingen, mens de stadig er varme. Udover, at det er noget hurtigere end at skulle vente på, at kartoflerne køler af, gør det også, at kartoflerne opsuger meget mere smag fra dressingen.
I denne salat er kartoflerne spædet op med lidt sprøde grøntsager i form af grøn peberfrugt, radiser og forårsløg og de primære smagsgivere er persille, dild, hvidløg og chili.
Kartoffelsalaten kan med fordel serveres sammen med en grøn salat eller andet grønsagsbaseret tilbehør og passer til de fleste proteinkilder.
Salaten kan spises frisklavet og lun eller kold fra køleskabet – den bliver faktisk bare bedre af at stå på køl en dags tid eller så.
Grøn kartoffelsalat som tilbehør til 4 personer
Kartoffelsalat
800g små nye kartofler
1 stor grøn peberfrugt
1 bdt. radiser
1 bdt. forårsløg
Dressing
12 spsk. mild olivenolie
Saften af ½-¾ stor citron
1 strøget tsk. chiliflager
2 strøgne tsk. Himalayasalt eller efter smag
1 tsk. sort peber
2 små potter frisk kruspersille
1 lille potte frisk dild
2 fed hvidløg
Dressing
1. Pil hvidløgsfedene og hak dem meget fint.
2. Pisk olivenolie, citronsaft, chiliflager, Himalayasalt, sort peber og hvidløg sammen.
Kartoffelsalat
1. Skrub kartoflerne grundigt og kog dem i saltet vand til de er møre – nye kartofler skal ikke koge så længe.
2. Når en urtekniv (eller andet spidst), nemt kan stikkes i kartoflerne, er de færdige.
3. Hæld kogevandet fra kartoflerne og skær dem straks i halve eller kvarte.
4. Vend de stadig varme kartofler i dressingen – det er vigtigt, at kartoflerne stadig er vame, når de vendes i dressingen, da de på denne måde opsuger mere smag.
5. Hak persille og dild meget fint og vend urterne sammen med kartoflerne.
6. Fjern stilk, frø og frøstole på den grønne peberfrugt, skær den over i kvarte og skær dem i meget tynde skiver – gerne på et mandolinjern (det er vigtigt, at peberfrugten skæres næsten papirtyndt).
7. Skær radiser og forårsløg i tynde skiver.
8. Vend grøntsager og forårsløg i kartoffelsalaten.
9. Smag salaten til og server straks eller opbevar på køl – holdbarheden er et par dage.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.