

Disse vafler er en videreudvikling af min opskrift på kartoffelpandekager (super lækre ‘salte’ pandekager!).
Da kartofler jo er rimeligt smagsneutrale, ville jeg se om opskriften kunne omdannes til en ‘sød’ version med varme krydderier som kanel og kardemomme. Det kunne den sagtens!
Dejen fungerer dog – modsat den originale opskrift – bedst, når den bages som vafler. og ikke som pandekager.
Således – kanelvafler!
Da vaflerne blot er sødet let med kokospalmesukker, kan du med fordel servere dem med søde toppings som fx ahornsirup, sød frugt, osv.
Vaflerne er dog også rigtig lækre med spejlæg eller røræg (+ avocado og ahornsirup (det lyder måske underligt, men stol på mig – det er en LÆX kombination!).
6-8 tykke vafler
400g kogte moste kartofler
5 æg
1 dl kokosmælk
60g mandelmel (af blancherede mandler)
50g kokospalmesukker
2-3 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kardemomme
½-1 tsk. vanillepulver
½ tsk. Himalayasalt
Klaret smør, ghee eller kokosolie uden smag til stegning
Toppings efter ønske – fx ahornsirup, friske figner og kokoschips
1. Mos de kogte kartofler sammen – jo finere og mindre rustik mos, jo bedre.
2. Rør de moste kartofler sammen med æg og kokosmælk.
3. Rør de tørre ingredienser sammen med de våde.
4. Bag dejen i et smurt vaffeljern efter producentens anvisning (beregn ca. 3 spsk. dej pr. vaffel).
5. Server vaflerne toppet med ahornsirup, frisk frugt, nødder eller hvad du ellers har lyst til (frugtbaseret is er fx også rigtig lækkert eller hvad med en klat kokosskum?).
6. Opbevar vaflerne i en lukket beholder på køl i op til 3 dage.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.