

Kikærtedeller med rødbede, gulerod og tahin – perfekte som del af en kødfri aftensmad, men også oplagte at tage med i madpakken eller fx toppet med en spiseskefuld pesto og hapset som hurtigt mellemmåltid.
Kikærtedellerne bages i ovnen og det gør arbejdsprocessen langt nemmere ift. pandestegning – WIN!
Spis dellerne til en stor blandet salat, bagte rodfrugter eller fritter og gerne med lidt god dyppelse også – fx flækærtehummus, sød kartoffel hummus, crunchy tahindressing, pesto eller guacamole!
Til ca. 18 flade deller
500g spiseklare kikærter (iblødlagte og kogte)
175g revet rødbede
100g creamy tahin uden salt (vælg en helt cremet tahin til formålet)
150g glutenfrie havregryn
50g mandelmel (af blancherede mandler)
200g revet gulerod
1 æg
Jeg brugte 6 tsk. af ‘Everything Seasoning’ krydderiblandningen fra Flavor God til at krydre dellerne – krydderiblandningen indeholder: løgpulver, hvidløgspulver, havsalt, chilipulver, stødt spidskommen, stødt koriander, stødt paprika, sort peber, tørret basilikum og tørret persille – hvis du selv vil krydre med lignende krydderier
2 tsk. fint Himalayasalt
1. Start med at blende kikærter, revne rødbeder og tahin sammen til en hummuslignende konsistens.
2. Kom kikærtemosen op i en skål, tilsæt alle øvrige ingredienser og rør sammen til en sammenhængende fars.
3. Du kan evt. vente med at tilsætte ægget, hvis du gerne vil smage farsen til.
4. Med olierede hænder (olivenolie) formes farsen til 18 rimeligt flade kikærtedeller (lidt over ca. 1 cm høje).
5. Læg dellerne på en bagepapirsbeklædt bageplade.
6. Bag kikærtedellerne i en forvarmet ovn på 200C i ca. 40 minutter.
7. Når dellerne har bagt i ca. 20 minutter, vendes de, smøres med lidt olivenolie og bages videre i endnu ca. 20 minutter.
8. Kikærtedellerne kan holde sig i 5-7 dage på køl og er også fryseegnede.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.