

Dette er muligvis den mest næringsrige kødsauce, du kan komme i nærheden af – den er nemlig lavet af lever!
Hvis man alene kigger på ernæringsprofilen, så slår lever almindeligt hakket kød (uanset om det er kylling, okse eller noget helt tredje) med flere længder – indmad er bare virkeligt sundt!
Generelt spiser de fleste af os alt for lidt indmad (generelt spiser vi faktisk bare meget ensidigt og de samme velkendte fødevarer igen og igen), så hvis du gerne vil ryste posen lidt og prøve noget nyt, så kan jeg helt klart anbefale en portion lever i din næste kødsauce.
Det smager forrygende og kan også være en måde at få sneget lever i børn og kræsne voksne, uden at de egentligt lige lægger mærke til, at det er lever, som de spiser sig mætte i!
TIP! Hvis du ikke er helt overbevist om, at kyllingelever er virkeligt lækkert i kødsauce (det er det ellers), så erstat halvdelen af leveren med almindeligt hakket kyllinge- eller oksekød. Hvis du absolut ikke er til lever, så kan hele mængden sagtens erstattes med almindeligt hakket kød. Hakkede kyllingehjerter er i øvrigt også rigtig gode at lave kødsauce af – hjerter smager ikke udpræget af indmad (kyllingehjerter smager som fast mørkt kyllingekød) og kan være en god måde at introducere indmad på gradvist).
Til 2 personer
Kødsauce
300g kyllingelever
300g løg
4 fed hvidløg
400g tomater
Smag til med Himalayasalt, sort peber, stødt mild paprika, chilipulver, tørret oregano, citronsaft og lidt mild honning
Olivenolie til stegning
Båndpasta
2 squash
300g gulerødder
Lidt frisk basilikum
Kødsauce
1. Pil løgene og skær dem i fine tern.
2. Pil hvidløgsfedene og skær dem i tynde skiver.
3. Svits løg og hvidløg af i olivenolie og tilsæt kyllingeleveren.
4. Kyllingeleveren smuldrer under tilberedningen, således at saucen bliver mere sammenhængende og ’saucet’ – du behøver altså ikke at skære leveren i mindre bidder eller hakke den fra starten.
5. Skær tomaterne i fine tern og tilsæt dem, når leveren er brunet af.
6. Lad nu ingredienserne koge sammen over middel varme. Rør rundt ofte.
7. Når saucen er ved at være af den konsistens, som du foretrækker, smages til med alle krydderier og smagsgivere.
8. Lad saucen simre lidt videre, imens du laver grøntsagspastaen.
Båndpasta
1. Skræl squashene med en kartoffelskræller.
2. Hvis det skal ligne almindelig pasta mest muligt, kasseres det yderste grønne lag.
3. Skræl lange brede bånd – rundt og rundt – med kartoffelskrælleren.
4. Skræl gulerødderne og skræl igen rundt og rundt for lange brede bånd.
Retten samles
1. Anret båndpastaen og top med kødsauce samt lidt frisk basilikum.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.