

Kokosskum er et mejerifrit alternativ til flødeskum, lavet på (måske har du gættet det?) kokosmælk!
Kokosskum er et lækkert tilbehør til fx kager, desserter, frugtsalat, varm kakao, risalamande og hvor du ellers normalt bruger flødeskum.
Der findes en masse andre mejerifrie alternativer til flødeskum, men hvis du som mig ikke er vild med sojaprodukter og alverdens fortykningsmidler og e-numre så er denne kokosskum et oplagt alternativ.
Kokosskum består nemlig bare af en ting og det er kokosmælk!
Men det er ikke hvilken som helst kokosmælk, du kan bruge til formålet.
Du skal vælge en fuldfed kokosmælk uden fortykningsmidler og e-numre, som blot består af kokos og vand.
Læs deklarationen på dåsen – selv mange økologiske kokosmælk er fyldt med skrammel (i øvrigt – hvis du primært spiser økologisk for din egen (og ikke primært for miljøets) skyld, så kan du roligt købe almindelig konventionel kokosmælk (samt kokosprodukter generelt). Kokosprodukter har sædvanligvis meget lave niveauer af pesticidrester og hvis du ikke kan/vil købe alt økologisk, så er kokosprodukter et oplagt sted at lade være).
Jeg anvender altid Aroy-D kokosmælk, da det simpelthen er den, som jeg synes, smager aller aller bedst (den er virkeligt fantastisk i smagen og konsistensen!). Det er en fantastisk mild, let sød og virkeligt cremet kokosmælk som både kan købes i dåser og kartoner. I Montreal er det nemt at finde dette mærke af kokosmælk, men det kan være lidt sværere i DK. Kig i mellemøstlige og asiatiske butikker/grønthandlere.
Som regel kan jeg uden problemer piske en køleskabskold dåse Aroy-D til skum (uden at skulle dele den i fast kokoscreme og kokosvand), da mælken simpelthen er så fed og cremet, at den ikke rigtig deler sig (men bare er fed og nam!).
Men uanset hvilket mærke kokosmælk du vælger, så er det essentielle, at kokosmælken kun består af kokos og vand og at den er fuldfed (vidste du i øvrigt, at light kokosmælk typisk bare er almindelig kokosmælk fortyndet med vand? I stedet for at betale ekstra for vand, så fortynd selv din kokosmælk derhjemme, hvis du er til light versionen i din madlavning…). Diverse fortykningsmidler og tilsætningsstoffer tilsættes ofte for at forhindre mælken i at skille i den faste og den vandede del og da vi i kokosskum(s) øjemed kun er interesserede i den faste kokoscreme, så er det vigtigt, at kokosmælken rent faktisk kan skille.
Du skal bruge
1 ds. fuldfed kokosmælk (uden fortykningsmidler, e-numre og andet – kun kokos og vand!)
1 knsp. vanillepulver eller korn (hvis du ønsker en vanilleskum – ellers udelad)
1. Stil dåsen med kokosmælk på køl i min. 8 timer (jeg har altid et par dåser kokosmælk stående på køl – så er det nemt og hurtigt lige at piske en portion kokosskum sammen).
2. Åbn dåsen og hæld kokosvandet fra (gem det evt. til smoothies, supper, gryderetter eller lignende).
3. Den fede kokoscreme kan nu skrabes ud og kommes op i en skål, men faktisk får jeg altid den bedste skum ved at piske direkte i dåsen (det kan være nødvendigt at dele kokoscremen op i to, da cremens volume øges i takt med, at den piskes luftig). Alternativt kan du også komme kokoscremen op i en høj beholder, som du kan piske i.
4. Pisk kokoscremen luftig som flødeskum med en elpisker. Kokosskum bliver en anelse tungere end almindelig flødeskum og det kan være svært at få det ligeså luftigt, men pisk et par minutter eller 5-7 og se, hvor let og luftigt, du kan få det.
5. Hvis du ønsker at putte vanille i skummen, så gør det, når skummen er ved at være pisket færdig.
6. Den færdigpiskede skum kan nydes straks eller opbevares et par dage på køl i et tørt og lukket glas.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.