

Selvom jeg virkeligt, virkeligt elsker farverig mad, så går jeg heller ikke af vejen for brun (og temmeligt kedeligt udseende) mad – for det smager jo som regel helt vildt godt.
Denne ret gør i hvert fald – så hvad den ikke kan prale af i udseende, har den til gengæld i smag!
De rosmarinkrydrede kyllingekødboller står perfekt til den cremede svampesauce, der smager mildt af timian, brune løg og svampe. Nam!
Til retten serveres en mild og let sødlig selleri-sød kartoffelmos, som sørger for at måltidet lander temmeligt tungt og på den helt rigtige ‘vinter-comfort-food-agtige’-måde.
TIP! Svampesaucen laves på kokosmælk. Nu synes jeg helt ærligt ikke, at den smager meget af kokos, da kokosmælk har en fantastisk evne til at blive mildere og mildere i takt med, at den reduceres og selvfølgeligt får selskab af andre ingredienser (som i dette tilfælde løg, hvidløg og svampe), men… Hvis du tænker, at det bliver for meget, så erstat halvdelen af kokosmælken med en fed cashewfløde – du kan nemt lave cashewfløde selv, ved at følge opskriften på blendermælk – brug dog 4-6 spsk. cashewsmør pr. ½ L vand.
Til 4 personer
Kyllingekødboller – til ca. 20 kødboller
500g hakket kyllingekød
50g æggehvide
25g sennep (du kan nemt lave din egen sennep ved at røre sennepspulver op med vand til en ’pasta’)
2 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt mild paprika
½-1 tsk. tørret rosmarin
1 tsk. Himalayasalt
Cremet svampesauce
600g rødløg
6 fed hvidløg
500g champignoner
2 ds. Kokosmælk á 400 ml
6-8 dl kyllingefond eller grøntsagsbouillon
Smag til med Himalayasalt, sort peber, tørret timian og evt. lidt ahornsirup og citronsaft
Olivenolie til stegning
Sellerimos
800g knoldselleri
800g sød kartoffel – gerne den variant med lilla skræl og hvidt kød
50g klaret smør
Himalayasalt og sort peber
Sellerimos
1. Skræl selleri og søde kartofler.
2. Skær alt i grove tern og kom dem op i en gryde med vand.
3. Bring grøntsagerne i kog og lad dem simre møre under tippet låg – det tager typisk 30-40 minutter.
4. Hæld kogevandet fra grøntsagerne.
5. Mos grøntsagerne sammen med klaret smør med en gaffel (eller et ‘kartoffelmosjern’). Mosen skal være rustik.
6. Smag mosen til med Himalayasalt og sort peber.
Cremet svampesauce
1. Pil rødløgene og skær dem i fine tern.
2. I en stor, dyb pande steges løgene brune og halvsprøde i olivenolie – det tager typisk 10-15 minutter. Dette trin er meget vigtigt ift. at ramme den helt rigtige ‘dybe’ og søde løgsmag – ordentligt brunede løg giver også god farve til retten!
3. Pil hvidløgsfedene og hak dem fint.
4. Rens svampene og skær dem i skiver.
5. Tilsæt hvidløg og svampe til de brunede løg.
6. Lad grøntsagerne stege sammen et par minutter, hvorefter kokosmælk og fond (start med 6 dl) tilsættes.
7. Lad saucen simre ind, til den er cremet og lækker og smag til med Himalayasalt, sort peber, tørret timian og sødt og surt efter behov.
Kyllingekødboller
1. Kombiner alle ingredienserne i en skål og rør farsen sammen.
2. Form farsen til 20 kødboller.
3. Bring en stor gryde med vand i kog.
4. Dump kødbollerne ned i det kogende vand og lad dem koge i 10-15 minutter, indtil de er gennemkogte.
5. Fisk kødbollerne op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
6. Vend kyllingekødbollerne i svampesaucen umiddelbart inden servering.
Retten samles
1. Anret sellerimosen og top med kyllingeboller i cremet svampesauce.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.