

Lækre små, faktisk nærmest lidt nuttede, mini donuts med jordbær og vanille til alle dine donutcravings (eller er det kun mig, der oplever dem fra tid til anden?).
De fine små mini donuts er ikke særligt søde og passer derfor perfekt til både morgenmaden (måske en særlig lækker weekendmorgenmad?), hygge til eftermiddagskaffen eller som treat i madkassen.
Fik jeg sagt, at de også er temmeligt nemme at lave? Hvis du ikke har et donutjern eller en donutpande, så kan dejen også bages som vafler.
Det var faktisk som vafler (mandelvafler), at dejen startede i sin tid. Her har jeg tilføjet jordbær og bagt dem som donuts i stedet for plain mandelvafler.
Både donuts og vafler er SÅ lækre!
Kan du ikke få fat i friske jordbær (i Quebec er der stadig lokale jordbær, men det er snart slut), så kan alle andre slags friske bær også sagtens bruges.
Til maaaaange små donuts eller 8 tykke belgiske vafler
300g mandelmel
20g FiberHUSK
8 æg
50g ahornsirup
200g vand
Kornene af 2 vanillestænger
2 knsp. havsalt
250g jordbær, renset vægt
Klaret smør til bagning
1. Rør mandelmel og FiberHUSK sammen.
2. Tilsæt æg, ahornsirup, vand, vanillekorn og havsalt og pisk dejen sammen til en ensartet masse.
3. Lad dejen stå et par minutter og pisk igennem igen.
4. Rens jordbærrene og skær dem i små tern. Vend jordbærrene i dejen.
Bagt i elektrisk donutjern
1. Varm jernet op efter producentens anvisning og smør donuthullerne med lidt smeltet klaret smør.
2. Fordel en passende mængde dej i hullerne (jeg fyldte dem helt op), luk jernet og bag kagerne efter producentens bageanvisning.
Bagt i donutpande i ovn
1. Smør hullerne i donutpanden med lidt smeltet klaret smør.
2. Fordel en passende mængde dej i hullerne (fyld dem næsten helt op – da der ikke er nogen hæveagent i dejen er hæveevnen begrænset) og bag kagerne i en forvarmet ovn på 160C i 15-20 minutter eller indtil kagerne er faste, giver efter for let tryk og er gennembagte.
Bagt som tykke vafler i et vaffeljern
1. Varm jernet op efter producentens anvisning og smør pladerne med lidt smeltet klaret smør.
2. Fordel en passende mængde dej i vaffeljernet og bag vaflerne efter producentens bageanvisning.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!