

Jeg smagte kødboller bagt i tomatsauce første gang hos min veninde Isabella og derfor synes jeg, at det var passende at inkludere hende i opskriftens navn – tak for inspirationen!
Når kødbollerne tilberedes i tomatsaucen er du garanteret de lækreste og saftigeste kødboller, samt en vildt velsmagende tomatsauce. Til de dage, hvor man (jeg) ikke lige orker at stå og stege kødboller, så er det et super godt og tidssparende alternativ.
Her serveres kødboller og tomatsauce med rå squashetti, men mange forskellige slags grøntsager vil være lækre til – fx: fintsnittet kål vendt i en olie-citronsaft-havsalt-dressing, ovnristet broccoli eller blomkål, blomkålsris, dampede eller ovnristede grønne bønner, osv. Og så er almindelig pasta selvfølgelig også en mulighed, hvis man spiser det.
Ovnbagte kødboller i tomatsauce med squashetti til 2 personer
Kødboller
300g hakket oksekød
1 æg
2 spsk. tørret persille
1 spsk. stødt mild paprika
1 spsk. løgpulver
1 stor tsk. hvidløgspulver
Havsalt og sort peber
Tomatsauce
300g rødløg
6 fed hvidløg
2 ds. hakkede tomater (á 400 ml)
1 stor spsk. tørret persille
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. stødt mild paprika
1 spsk. brunt kokospalmesukker
Havsalt og sort peber
Olivenolie til stegning
I øvrigt
4 squash
½ lille potte frisk basilikum
Tomatsauce
Pil rødløg og hvidløgsfed.
Skær rødløgene i fine tern og hvidløgsfedene i tynde skiver.
Svits løg og hvidløg godt af i olivenolie.
Tilsæt de hakkede tomater og lad saucen simre ind under omrøring.
Når saucen er reduceret en del og er blevet tykkere i konsistensen (det tager typisk 15-20 minutter – jo større pande/gryde, jo større fordampningsflade, jo hurtigere går det), tilsættes krydderierne.
Lad tomatsaucen simre 5-10 minutter yderligere og smag den til.
Kødboller
Ælt alle ingredienserne til farsen sammen.
Form 8-10 små kødboller af farsen.
Læg kødbollerne ved siden af hinanden i et lille ovnfast fad.
Overhæld kødbollerne med tomatsauce og dæk fadet til med sølvpapir.
Bag kødbollerne i en forvarmet ovn på 200C i 30-40 minutter.
I øvrigt
Kør squashene igennem en spiralizer (skræl dem evt. først, hvis du ønsker en helt lys pasta).
Alternativ kan du skrælle lange brede bånd med en almindelig kartoffelskræller.
Retten samles
Anret squashettien og top med tomatsauce, kødboller og masser af frisk basilikum.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!