

Paellainspirerede plantainris – say what again?
Det lyder måske lidt sært, men det smager fantastisk lækkert, er meget mættende og har en dejlig blød og cremet konsistens.
Endnu et fantastisk eksempel på, hvor alsidige plantains faktisk er (du kan efterhånden finde en række meget forskellige opskrifter på bloggen, bare brug søgefunktionen)!
I denne opskrift bruges grønne umodne madbananer og de smager overraskende nok, slet ikke af banan – nærmere som en lidt tør kartoffel.
De paellainspirerede plantainris passer særligt godt til fjerkræ, fisk og skaldyr, men et pocheret æg eller to er heller ikke af vejen på en portion af risene.
Læs mere om plantains, sundhedsfordelene, mv. her
TIP! Du kan købe plantains i de fleste større grønthandlere og i afrikanske, sydamerikanske og også ofte asiatiske købmænd/supermarkeder.
Tilbehør til 2-4 personer afhængigt af om der desuden er grønt tilbehør
3 store grønne madbananer
300g løg
2 fed hvidløg
3-4 dl kyllingefond eller grøntsagsbouillon
2 ds. hele flåede tomater á 400 ml
Smag til med Himalayasalt, sort peber og stødt mild paprika
Olivenolie til stegning
1. Befri bananerne for deres skræl.
2. Start med at skære bananens ender af.
3. Snit nu ned langs bananen (kun igennem skrællen, bananen skal ikke deles på langs).
4. Lirk fingrene ind under skrællen og brug fingrene til at løsne skrællen hele vejen rundt.
5. Del bananerne over på midten (ikke på langs), så bliver de nemmere at køre igennem spiralizeren.
6. Kør de halve madbananer igennem en spiralizer.
7. Kom bananstrimlerne op i en foodprocessor og blend strimlerne til riskornsstørrelse – brug gerne ’pulse’-funktionen. Pas på ikke at blende for længe, så bliver bananstrimlerne til mos.
OBS! Du kan muligvis blende de hele madbananer til riskornsstørrelse i foodpressoren og skippe spiralizeren, jeg har dog ikke prøvet det.
8. Pil løgene og hvidløgsfedene.
9. Skær løgene i fine tern og hvidløgsfedene i meget fine tern.
10. Svits løg og hvidløg af i olivenolie.
11. Tilsæt plantainrisene og steg dem kort på panden sammen med løg og hvidløg.
12. Tilsæt halvdelen af fonden og lad risene simre under konstant omrøring over middel varme.
13. Si tomaterne (gem tomatsaften/juicen til noget andet fx suppe eller kødsauce).
14. Hak tomaterne groft og bland dem i risene.
15. Tilsæt den resterende fond og lad risene simre færdige under omrøring.
16. Plantainrisene er færdige, når massen er cremet og riskornene er bløde, men med let bid i.
17. Smag risene til med Himalayasalt, sort peber og paprika og server straks.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.