

Pastelón er en latinamerikansk ret, som snildt kan betegnes som en slags lasagne.
Pastelón passer fortrineligt til alle os, der ikke spiser almindelige lasagneplader – pladerne i retten er nemlig lavet af plantains (madbananer). Du kan læse mere om plantains her.
Plantains kan anvendes både modne og umodne og afhængigt af deres modenhed, har de meget forskellige egenskaber ift. funktion i en ret og smag. De umodne plantains er meget smagsneutrale og smager lidt som tør kartoffel, hvor de modne plantains smager mere sødt og som almindelig banan (dog ikke så kraftig banansmag).
I denne ret er det modne plantains, du skal have fat i.
Kombinationen af det krydrede oksekød og de søde madbananer er fantastisk smagfuld og sammen med en simpel hvidkålssalat er dette måltid en sand fryd for ganen.
TIP! Kan du ikke få fat i plantains, kan søde kartofler bruges i stedet.
Til 2 personer + måske lidt rester
Kødsauce
250g hakket oksekød
200g løg
4 fed hvidløg
150g gulerødder
150g rød peberfrugt
2 spsk. gærflager (giver en let ostet smag, kan udelades – læs om hvad du skal være obs på vedrørende gærflager her)
1-1½ spsk. stødt mild paprika
3 spsk. tørret persille
1-2 tsk. chiliflager
Himalayasalt
75g grønne rosiner (ikke svovlede gule, men grønne – alernativt kan almindelige mørke rosiner også bruges)
2-3 dl kyllingefond eller bouillon
Olivenolie til stegning
I øvrigt til lasagnen
2 store modne plantains (madbananerne skal være gule med sorte pletter)
Olivenolie til stegning
2 æg
Hvidkålssalat
400g hvidkål
½-1 lille potte frisk koriander eller frisk kruspersille (hvis koriander ikke lige er sagen – du kan i øvrigt læse mere om koriander og hvorfor det er super sundt (og også hvorfor du måske/måske ikke er vild med det) her)
Dressing af mild olivenolie, citronsaft og Himalayasalt
Kødsauce
1. Pil løgene og skær dem i fine tern.
2. Pil hvidløgsfedene og skær dem i tynde skiver.
3. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern.
4. Halver peberfrugten, fjern stok, frø og frøstole og skær kødet i fine tern.
5. Start med at svitse løg og hvidløg af i olivenolie – kødsaucen laves hurtigst i en stor, dyb pande.
6. Tilsæt kødet og brun det af.
7. Tilsæt gulerod og peberfrugt og lad blandingen stege under omrøring til kødet er gennemstegt.
8. Tilsæt krydderierne og smag kødet til.
9. Tilsæt halvdelen af kyllingefonden og lad kødsaucen simre ind under omrøring.
10. Når fonden er kogt ind tilsættes de grønne rosiner og den sidste fond.
11. Lad kødsaucen simre videre indtil næsten al fonden er væk. Smag kødsaucen endeligt til.
I øvrigt til lasagnen
1. Befri bananerne for deres skræl.
2. Start med at skære bananens ender af.
3. Skær ned langs bananen (kun igennem skrællen, bananen skal ikke deles på langs).
4. Lirk fingrene ind under skrællen og løs skrællen, ved at presse fingrene ind imellem banankødet og skrællen – det er forholdsvist nemt at fjerne skrællen på modne plantains, de umodne er langt sværere.
5. Del bananen på midten (ikke på langs).
6. Hver halve banan skal nu skæres i fire skiver på langs – ligesom hvis man skulle skære ’lasagneplader’ af en squash.
7. Steg plantainskiverne i olivenolie på en middelvarm pande – pas på, at skiverne ikke brænder på.
8. Bananskiverne er færdige, når de er gyldne på ydersiden og bløde, når en gaffel stikkes ned i dem.
9. Læg de færdigstegte bananskiver på en tallerken.
10. Pisk æggene sammen.
Lasagnen samles
1. Start med at lægge kødsauce i bunden af et lille ovnfast fad.
2. Læg derefter stegte bananskiver.
3. Fordel halvdelen af æggemassen over bananskiverne.
4. Herefter et lag kødsauce, igen et lag bananskiver, resten af æggemassen og et afsluttende lag kødsauce.
5. Bag lasagnen i en forvarmet ovn på 200C i ca. 30-40 minutter.
Hvidkålsalat
1. Snit hvidkålen fint – gerne på en mandolinjern.
2. Hak korianderen fint.
3. Bland kål og koriander sammen og overhæld salaten med en dressing af olivenolie, citronsaft og Himalayasalt.
Retten samles
1. Server lasagnen med hvidkålsalat til.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.