

Lækre peanutbutter cookies – helt uden mel!
Der er naturligvis chokoladestykker i småkagerne, for vi ved jo alle sammen godt, at peanutbutter og chokolade er et match made in heaven *savle smiley*…
TIP! Hvis du af den ene eller anden grund undgår peanuts (eller bare gerne vil prøve noget nyt), så kan jeg varmt anbefale solsikkekernesmør. Det er lidt underligt, men solsikkekernesmør (lavet af ristede solsikkekerner) smager rigtig meget af peanuts og derfor er smørret oplagt at bruge til både søde og salte opskrifter, hvor peanutbutter ellers skulle have været brugt. Du kan være heldig at finde solsikkekernesmør i velassortede helsekostbutikker og ellers kan du nemt selv lave det derhjemme (husk at riste kernerne i ovnen først) – se hvordan her.
Til 12 chocolate chip cookies
250g creamy peanutbutter (eller andet nødde- eller kernesmør)
100g kokospalmesukker
1 æg
½-1 tsk. vanillepulver
80g mørk chokolade fx Vivani 92%
1-2 knsp. Himalayasalt
1. Hak den mørke chokolade mellemfint.
2. Rør æg og kokospalmesukker sammen til en lys og sej ‘æggesnaps’ – du behøver ikke en håndmixer, jeg plejer fx bare at mixe med en grydeske.
3. Tilsæt peanutbutter, vanillepulver og Himalayasalt og rør ingredienserne sammen til en ensartet og klumpefri dej.
4. Vend chokoladen i dejen.
5. Dejen skal være fast, sej og trilbar.
6. Tril/form 12 lige store kugler af dejen (kuglerne skal være større end den typiske daddelkugle, men mindre end en golfbold) og læg dem på en bagepapirsbeklædt (dette bagepapir indeholder ikke polyfluorerende stoffer) bageplade (småkagerne skal presses flade og flyder desuden også lidt ud, så læg dem ikke for tæt).
7. Pres nu kuglerne flade til ca. ½ cm tykke cookies – det nemmeste er at bruge en flad hånd til formålet.
8. Bag kagerne i en forvarmet ovn på 160C i 20-30 minutter afhængigt af, hvordan du foretrækker dem.
20 minutter – bløde cookies.
25 minutter – chewy cookies med halvsprøde kanter.
30 minutter – næsten gennemsprøde cookies, måske med lidt chewy midte.
Personligt foretrækker jeg et sted mellem de 25 og 30 minutter – vær obs på, at småkagerne bliver hårdere i takt med, at de køler af. Så selvom småkagerne er bløde for tryk, når du tager dem ud af ovnen, skal du regne med, at de bliver fastere og mere hårde, når de er kølet af.
9. Lad småkagerne køle helt af på pladen eller på en rist.
10. De afkølede cookies opbevares bedst i en lukket kagedåse, hvor holdbarheden vil være en lille uges tid.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.
3 Kommentarer. Leave new
[…] er nappet fra Sabine Murati. Man kan med fordel besøge hendes hjemmeside, for der er flere og bedre opskrifter end jeg har her. […]
Heeeeej Sabine…
Hvis nu jeg vil droppe det dér der gudelige kokospalmesukker og istedet bruge de lovpriste medjool-dadler, mon ikke et par stykker kan gøre det, og vigtigts – hvad tror du det gør ved konsistensen – og har du prøvet?
Jeg prøver begge dele, når jeg får købt nogle medjools. Har fået forståelsen af at de er sødere end andre sorter.
… and those cookies just sound awesome. TAK!
Hej Lisbeth,
Medjools er bare lækre – jeg ved ikke om jeg som sådan synes, at de er sødere i smagen, men de er ‘blødere’ (både konsistens og smag) og smager mere af karamel (karamelnoter) end andre dadler. Men der findes virkeligt mange lækre typer dadler – udvalget i DK er dog ikke altid det bedste (hvis du støder på Lulu og Khalas dadler, kan de også anbefales! De er mindre end Medjool, men med super god smag begge to).
Mht. småkagerne – kokospalmesukkeret giver sprøde småkager, hvor jeg forestiller mig, at dadler vil give blødere. Jeg har ikke prøvet og vil ikke anbefale det i opskriften, da det givetvis vil blive en anden småkage (og måske ikke vellykket?). Men det er selvfølgelig et forsøg værd, hvis du er frisk på at eksperimentere 🙂 Giv i øvrigt meget gerne en tilbagemelding for smag og konsistens, hvis du forsøger!
Mvh. Sabine