

Hjemmelavet pizza kan sagtens være en grøntsagsrig affære – særligt, hvis du laver bunden af revne grøntsager!
Her har jeg lavet bunden af søde kartofler, men alle rodfrugter (og mix på kryds og tværs) kan anvendes – gulerod og pastinak er fx også en lækker version (denne slags pizza kaldes også for rootza).
Når pizzabunden er bagt, kan den toppes med tomatsauce og fyld efter ønske (tilberedt – så fx ikke noget råt kød) og efterfølgende bages kort i ovnen.
Pizzabunden kan sagtens fryses – både med og uden fyld – for nem aftensmad eller frokost en anden dag.
Hvad er gærflager og hvad skal du være opmærksom på?
I opskriften anvendes gærflager. Gærflager er inaktivt gær, der dyrkes på sukker(arter) fra fx sukkerrør og rødbeder. Inaktivt gær hæver ikke og kan derfor heller ikke bruges som hævemiddel ligesom almindeligt gær. Inaktivt gær og almindeligt gær (også tørgær) er ikke det samme og har slet ikke de samme egenskaber. Gærflager bruges typisk som krydderi, da det bidrager med en let ostet smag – perfekt for alle dem, der enten ikke tåler eller spiser ost, men gerne vil have ostesmagen. Gærflager er bl.a. naturligt rige på en række b-vitaminer, mineraler som jern, selen og zink og så er de meget proteinrige. OBS! Langt de fleste gærflager et tilsat kunstige b-vitaminer og det kan være problematisk, hvis du fx har problemer med din methylering (eller generelt ikke vil fylde dig med svært omsættelige vitaminer af dårlig kvalitet (det er bl.a. også derfor, at den billigste multivitamin fra supermarkedet eller apoteket heller ikke kan anbefales – læs evt. mere her)). Jeg anbefaler gærflager, der ikke er tilsat/berigede med diverse, men blot indeholder de vitaminer, mineraler, aminosyrer, osv. som de naturligt indeholder. Sari Foods laver bl.a. ‘Non-fortified Nutritional Yeast’.
Til 1 bageplade
450g sød kartoffel, vægt uden skræl
4 æg
2 tsk. tørret oregano
2 tsk. gærflager (kan udelades – tilføjer en let ‘ostet’ smag)
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
½ tsk. chiliflager (kan udelades)
½ tsk. Himalayasalt
1. Skræl de søde kartofler og riv dem groft på et rivejern.
2. Bland de revne kartofler sammen med krydderierne og tilsæt æggene.
3. Fordel ‘dejen’ jævnt på en bagepapirsbeklædt bageplade.
4. Bag rootzabunden i en forvarmet ovn på 200C i ca. 30-45 minutter (bagetiden varierer bl.a. afhængigt af kartoflernes vandindhold).
5. Når bunden er fast og gennembagt, kan den toppes med fyld og bages endnu 10-15 minutter.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50% (PSSST – i anledning af min fødselsdag kan du spare yderligere 50% ved køb af alle eBøgerne og få dem til bare kr. 149 (12 eBøger!). Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.