

Jeg elsker elsker elsker hvor multianvendelige plantains er – man kan bruge dem på så mange forskellige måder og både i sød og salt sammenhæng.
Her er de fx brugt som hovedingrediens i dejen til empanadas og den let sødlige banansmag står fantastisk godt til det spicy chilikrydredrede oksefyld (fyld som i øvrigt kan varieres efter ønske – du kan altså sagten lave fx en vegetarisk variant, bruge kylling eller andet efter smag og behag).
Plantain empanadas er gode som både aftensmad, frokost eller en hurtig snack og de smager også rigtig godt kolde!
Lidt om plantains (madbananer)
Plantains modner fra grøn, til gul og over til helt sort.
De grønne plantains er slet ikke søde og smager egentligt ikke af banan. Hvis du forestiller dig smagen og konsistensen af en tør kartoffel, så er det egentligt meget rammende for en skive stegt grøn plantain.
I takt med, at plantains modner, bliver de sødere og sødere og smager mere af banan (det er dog stadig en mildere banansmag end almindelige bananer).
Plantains kan typisk købes hos større grønthandlere, samt særligt hos afrikanske, caribiske og sydamerikanske købmænd.
Til 15-20 empanadas
Dej
1200g modne plantains (vægt uden skræl – bananerne skal være gule med lidt sorte pletter – svarer til 5-6 store madbananer)
4 spsk. arrowroot stivelse eller tapioca stivelse + ekstra til at arbejde med dejen
½ tsk. Himalayasalt
Olivenolie eller klaret smør til stegning
Kødfyld
4 fed hvidløg
250g løg
200g hakket oksekød
3-4 spsk. luksus shawarma chili
½ tsk. stødt mild paprika
Smag til med Himalayasalt
Olivenolie til stegning
Kødfyld
1. Pil løgene og hvidløgsfedene.
2. Skær løgene i fine tern og hvidløgsfedene i tynde skiver.
3. Svits løg og hvidløg godt af i olivenolie.
4. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det af.
5. Tilsæt chilipasta og paprika og steg kødet færdigt.
6. Smag til med Himalayasalt.
Dej
1. Skyl de gule plantains grundigt og fjern eventuelle klistermærker.
2. Bring en stor gryde med vand i kog og dump madbananerne ned i vandet (bananerne skal IKKE skrælles) – hvis bananerne er for store til at være i gryden, kan du sagtens skære dem over på midten.
3. Kog bananerne i 15-30 minutter eller indtil frugtkødet er mørt (når skrællen begynder at sprække, har bananerne som regel fået nok).
4. De færdigkogte bananer fiskes op af vandet med en hulske og køler let af.
5. Skræl bananerne.
6. Kombiner det kogte banankød med 4 spsk. arrowroot stivelse og ½ tsk. Himalayasalt i en foodprocessor og blend ingredienserne sammen til en glat, formbar og ikke for klistret dej.
7. Del dejen i 15-20 kugler.
8. Form kuglerne til små pandekager med hænderne – brug rigeligt med ekstra stivelse i processen, det gør dejen nemmere at arbejde med.
Samling
1. Læg lidt kødfyld i midten af hver pandekage (overfyld dem ikke!), fold dem sammen og klem kanterne godt til med enten en gaffel eller fingrene (lidt ligesom man gør med pirogger).
2. Steg de færdigformede plantain empanadas i rigeligt olivenolie eller klaret smør over medium varme.
3. Lad de færdige empanadas dryppe af på køkkenrulle og server straks (gerne med masser af frisk lime til!).
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.