

En omgang hjemmelavede plantainchips kan snildt hamle op med de almindelige fra supermarkedet, hvis du er ude efter et lidt sundere alternativ.
Sundere end almindelig chips…
– fordi, at plantainchipsene er ovnbagte og du dermed selv styrer mængden (og typen!) af fedt.
– for alle dem, der af den ene eller anden årsag ikke spiser kartofler (men måske stadig elsker chips).
– fordi, at en varieret kost altid er sundere end en ensidig – så selvom du har det fint med ‘kartofler på 100 måder’, så skader det i hvert fald ikke at prøve noget nyt.
I denne opskrift anvendes grønne, umodne plantains, som er et rigtig godt alternativ til almindelige kartofler, når der skal laves ’neutrale’ chips – de umodne madbananer smager nemlig mest af alt bare af ‘tør kartoffel’.
Plantains kan typisk købes hos større grønthandlere samt fx afrikanske og asiatiske supermarkeder.
Du kan læse lidt mere om plantains her.
Plantainchips – du skal bruge
Beregn ¼-½ stor grøn plantain pr. pers. (1 stor plantain skåret i tynde skiver, fylder en hel bageplade)
Klaret smør, ghee eller kokosolie uden smag, smeltet
Himalayasalt (andre krydderier kan også bruges – røget paprika er fx vildt lækkert!)
1. Befri bananerne for deres skræl. Det kan godt være lidt svært, særligt på de umodne bananer. Start med at skære bananens ender af. Skær nu ned langs bananen (kun igennem skrællen, bananen skal ikke deles på langs). Lirk fingrene ind under skrællen og brug fingrene til at løsne den, ved at presse fingrene ind imellem banankødet og skrællen.
2. Skær bananerne i meget tynde skiver – gerne på et mandolinjern.
3. Læg bananskiverne på en bagepapirsbeklædt bageplade og pensl dem med smeltet fedtstof.
4. Drys med lidt Himalayasalt og evt. krydderier efter ønske.
5. Bag bananskiverne i en forvarmet ovn på 175C i ca. 30 minutter.
6. Vend bananskiverne halvvejs – drys med lidt Himalayasalt og evt. krydderier.
7. Hold godt øje med bananskiverne efter de første 15-20 minutter – pas på, at chipsene ikke brænder på (det kan gå meget hurtigt).
8. Når bananskiverne begynder at blive jævnt brune i kanterne, tages de ud og lægges på køkkenrulle.
9. De afkølede chips kan opbevares – og bevare deres sprødhed – i fx en kagedåse eller et glas med låg.
Salsa til 2-4 personer
2 store tomater
1 lille rødløg
2-4 fed hvidløg
4 spsk. chimichurri (opskrift fra eBogen ‘Paleo på grillen’ – læs mere her) eller 1 stor håndfuld frisk koriander, bredbladet persille eller basilikum
Saften af 2 lime
Smag til med Himalayasalt og lidt cayennepeber
1. Pil rødløget og skær det i fine tern.
2. Pil hvidløgsfedene og skær dem i meget fine tern.
3. Skær tomaterne i fine tern.
4. Bruger du en frisk krydderurt istedet for chimichurri, hakkes den fint.
5. Bland alle ingredienserne sammen og overhæld salsaen med limesaft.
6. Smag til med Himalayasalt og cayennepeber.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.