

What?! Ja, du læste rigtigt – popcorn med gurkemeje.
Som du nok ved, er gurkemeje jo det næste (hvis ikke allerede) skyr indenfor sundhedsverdenen – det nydes bedst på/til alt! Jeg er godt nok ikke fan af skyr, men gurkemeje er en anden sag.
Det er den super sunde gurkemejepasta, som bruges i opskriften – du finder opskriften på pastaen lige her.
Når gurkemeje opvarmes, tilføres sort peber og fedtstof, så optages de sunde stoffer i krydderiet bedst – alt det sker i fremstillingen af gurkemejepastaen. Derfor er den god at have på hånden – hvis du altså spiser gurkemeje for sundhedsfordelene.
Hvis du ikke har lavet pastaen og du gerne vil have gurkemejepopcorn NU, så kan du bruge 1-2 tsk. stødt gurkemeje og 1/4-1/2 tsk. sort peber – følg i øvrigt opskriften som beskrevet nedenfor.
Hvis du nøjes med at bruge 1 stor tsk. gurkemejepasta smager popcornene kun meget mildt af gurkemeje og farven er ret diskret. Hvis du bruger 2 store tsk. pasta (eller måske mere, hvis du er særligt vild med gurkemeje), så bliver smag og farve naturligvis kraftigere.
Jeg lavede den ‘milde’ version med 1 stor tsk. gurkemejepasta og med masser af klaret smør til at stege i og det smager fuldstændig som lækre bio-popcorn (med et hint af gurkemeje).
(…og ja, popcornene smager selvfølgelig bedst, når de nydes i selskab med Daniel-San og Mr. Miyagi – Karate Kid 1-3 (særligt 1) er jo helt klart de bedste film, der nogensinde er lavet. Just sayin’).
Til 2 portioner popcorn
125g tørrede majskerner
1-2 store tsk. gurkemejepasta
Godt med ghee, klaret smør eller kokosolie uden smag
Himalayasalt
1. Start med at smelte en god klat ghee, klaret smør eller kokosolie i en dyb pande eller gryde.
2. Når fedtstoffet er smeltet, skrues ned for varmen og gurkemejepastaen tilsættes.
3. Rør godt rundt i fedt og pasta, således at gurkemejepastaen opløses helt.
4. Hvis blandingen virker tør, tilsættes mere fedtstof.
5. Tilsæt nu majskernerne og rør dem godt rundt, så alle kerner dækkes af det gule fedtstof,
6. Sæt låg på pande/gryde og pop majskernerne, over lav varme (det er vigtigt, at varmen ikke bliver for høj, da gurkemejen nemt kan brænde på), som man nu popper popcorn.
7. Husk at ryste gryden grundigt et par gange undervejs, så kornene ikke brænder fast.
8. De færdige popcorn drysses med rigelige mængder af Himalayasalt og nydes straks.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.