

Asparges er generelt en super lækker spise og tilberedt på denne måde, kan de næsten spises som slik!
400g ovnbagt grønt pr. pers. er, i min optik, lige i den lave ende for grøntindtag til et hovedmåltid (medmindre der serveres en slags kartofler eller andet ‘tungt’ til også), så suppler gerne med en sprød salat, en lækker salsa eller lignende. De grønne asparges er fantastiske til alt lige fra fisk og skaldyr, til kylling og oksekød – og også æg!
Vidste du?
Asparges er en af de grøntsager, der indeholder mest folat pr. 100g – de grønne banditter leverer hele 150mcg pr. 100g. Ikke dårligt, når man tænker på, at ADT ligger på 300mcg dagligt for voksne mænd og kvinder! Folat er et b-vitamin, der bl.a. har essentiel betydning for kroppens celledelingsprocesser.
Fun fact!
Har du også bemærket, at dit tis lugter fælt, når du har spist asparges? Hvis ikke, så kan du være glad for at tilhøre de ca. 50% af jordens befolkning, hvis næser ikke er i stand til at opfange lugten af ‘aspargestis’.
Den fæle lugt skyldes i øvrigt, at asparges indeholder asparagussyre, en svovlholdig syreforbindelse, som nedbrydes hurtigt i kroppen og udskilles via urinen. Ganske ufarligt, men altså ret ildelugtende – for dem, der kan lugte det!
Grønt tilbehør til 2 personer
800g grønne asparges
Havsalt, sort peber, chiliflager og saften af ¼-½ citron
Olivenolie
Knæk den nederste trevlede del af de grønne asparges (smid dem ud eller gem dem i fryseren til fond (hvor du ønsker aspargessmag – fx til en aspargessuppe)).
Læg de grønne asparges på en bagepapirsbeklædt bageplade og overhæld dem med lidt olivenolie.
Drys med havsalt, sort peber og chiliflager samt saften af ¼-½ citron.
Vend godt rundt i stænglerne, så alle dækkes af olie og krydderier.
Rist de grønne asparges i en forvarmet ovn på 175C i ca. 20-30 minutter – vend rundt i dem et par gange undervejs for det bedste resultat.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.