

Det kan godt være, at der er mere arbejde i en hjemmelavet pizza, end i et opkald til det lokale pizzaria, men kan din pizzamand måske få gulerødder og søde kartofler til at glide ned som pizza(alternativ)?
Jeg tvivler på det! (…men HVIS dit lokale pizzaria laver rootza, så del lige info med os andre nedenfor).
Som du måske allerede ved, så er en rootza en rodfrugtsbaseret pizzabund, som toppes efter ønske, bages og spises som en pizza (dog sjældent håndholdt, da bunden ikke bliver sprød).
Her består rootzabunden af revne gulerødder og sød kartoffel, men alle slags rodfrugter og almindelige kartofler kan bruges – det er kun fantasien, der sætter grænser for de forskellige kombinationsmuligheder (brug samme mængdeforhold som i opskriften nedenfor, men freestyle endelig på typen af grøntsager).
Rootzaen toppes med hjemmelavet tomatsauce, kylling, champignoner, oliven og basilikum – super lækkert og ret så sundt!
Spiser du ½ pizza, får du langt over 500g grøntsager indenbords. Rootza er generelt et ret så genialt koncept, når det kommer til at få spist en masse sunde grøntsager (og uden, at man måske egentligt lige opdager det) – perfekt, hvis du er kørt lidt død i de samme tilberedninger, eller måske vil få børn og kræsent godtfolk til at spise mere grønt på en ny måde.
Til 2 personer med mulighed for rester
Kylling
2 kyllingeoverlår – med eller uden ben
Himalayasalt og sort peber
Klaret smør til stegning
Toppings i øvrigt
1 portion tomatsauce (brug fx denne opskrift)
150g champignoner
100g sorte oliven uden sten
100g rødløg
1 lille potte frisk basilikum
Tørret oregano
Rootzabund
250g sød kartoffel, renset vægt
250g gulerod, renset vægt
4 æg
½ tsk. Himalayasalt
Rootzabund
1. Skræl gulerødderne og de søde kartofler og riv dem groft på et rivejern, et mandolinjern med Julienneindsats eller i en foodprocessor med snitteindsats.
2. Bland de revne grøntsager sammen med æg og Himalayasalt og bred massen ud på en bagepapirsbeklædt bageplade.
3. Rodfrugtmassen skal fylde hele bagepladen og være ca. 0,5-0,7 cm tyk.
4. Bag rootzabunden i en forvarmet ovn på 200C i ca. 45 minutter.
Toppings i øvrigt
1. Lav tomatsaucen – fx efter denne opskrift.
2. Pil rødløget, halver det og skær det i tynde skiver.
3. Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Kylling
1. Udben kyllingeoverlårene, hvis det ikke allerede er gjort.
2. Skær kødet i strimler.
3. Krydr strimlerne med Himalayasalt og sort peber og steg dem i klaret smør.
Rootzaen samles
1. Når rootzabunden har bagt i ca. 45 minutter tages den ud.
2. Top bunden med tomatsauce, kyllingestrimler, rødløg, champignoner, sorte oliven og drys med tørret oregano.
3. Sæt pizzaen tilbage i ovnen og bag den i 10-15 minutter.
4. Server den færdige rootza drysset med masser af friske basilikumblade.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.