

Her får du et eksempel på en mættende måltidssalat, som ‘bygges op’ omkring en rest kød.
Hvis du ikke har en rest kød at bruge i salaten, så kan du sagtens stege en god bøf og bruge den i stedet. Kylling er i øvrigt også lækkert og fx varmrøget laks eller rejer kan også bruges afhængigt af, hvad du har lyst til.
Salaten er ellers proppet med sprødt sommergrønt, lækre kirsebær og lidt søde kartoffeltern for en virkeligt lækker og meget mættende salat – mums!
Til 2 personer
Kødstrimler
200-300g tilberedt oksekød fx en rest roast beef, flank steak, mørbrad eller bøf
Kartoffeltern
400g sød kartoffel
Krydr med Himalayasalt, sort peber, hvidløgspulver og tørret rosmarin
Olivenolie
Salat
1 stort hoved sprød grøn salat
300g grønne asparges
1 bdt. forårsløg
150g kirsebær
Dressing af mild olivenolie, citronsaft og Himalayasalt
25g pinjekerner, tørristede
Kartoffeltern
1. Skræl kartoflen og skær den i tern á ca. 1 x 1 cm.
2. Læg ternene på en bagepapirsbeklædt bageplade og dryp med lidt olivenolie.
3. Vend godt rundt i ternene og krydr med Himalayasalt, sort peber, hvidløgspulver og lidt tørret rosmarin.
4. Bag kartoffelternene i en forvarmet ovn på 225C i ca. 20-35 minutter.
5. Vend rundt i ternene undervejs og hold godt øje med dem, så de ikke brænder på.
6. Ternene er færdige, når de er gennembagte med en lækker halvsprød skorpe.
Kødstrimler
1. Skær det tilberedte kød i strimler.
Salat
1. Skær salaten i rustikke strimler.
2. Knæk den nederste trevlede del af de grønne asparges og smid dem ud.
3. Skær de grønne asparges i små mundrette skrå bidder.
4. Skær forårsløgene i tynde skiver.
5. Udsten kirsebærrene (fx ved at stikke et trægrillspyd igennem dem, som skubber stenen ud – stik i enden modsat stilken (fjern stilken)) og halver dem.
6. Vend salat, asparges og forårsløg sammen og overhæld med en dressing af olivenolie, citronsaft og Himalayasalt.
Retten samles
1. Anret salaten og top med kartoffeltern, kirsebær, kødstrimler og et drys tørristede pinjekerner.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.