

De lækreste (som i VILDT! lækre) Snickers påskeæg med kun 6 ingredienser (inkl. salt)!
Hvis du er vild med kombinationen af peanuts og chokolade (hvem er egentligt ikke det?), så er dette påskeægget for dig (…og ja, peanutmassen kan selvfølgelig også trilles til kugler og nydes resten af året).
Modsat almindelig Snickers (og efterligninger), som ‘samles’ i lag, så er disse påskeæg super nemme at gå til, da alle ingredienserne (pånær overtrækschokoladen) bare skal blandes sammen – det bliver ikke nemmere!
TIP! Hvis du af den ene eller anden grund ikke spiser peanuts og peanutbutter – men godt kan lide smagen – så prøv at erstatte peanutbutter med solsikkekernesmør (gerne lavet af tørristede solsikkekerner). Solsikkekernesmør smager nemlig – underligt nok – rigtig meget af peanutbutter! De saltede peanuts kan erstattes af grofthakkede saltmandler. Hvis du hverken har lyst til peanutbutter eller solsikkekernesmør, så kan alle andre slags nøddesmør (fx mandelsmør) også sagtens bruges i opskriften.
Til 10 små påskeæg
300g creamy peanutbutter med salt
100g ahornsirup
1 tsk. vanillepulver
100g peanuts, saltede
Smag til med Himalayasalt
200g mørk chokolade
Havsalt, flagesalt
1. Rør peanutbutter, ahornsirup og vanillepulver sammen til en glat og ensartet creme.
2. Rør peanutcremen sammen med de saltede peanuts og smag massen til med Himalayasalt (husk, at æggene også skal drysses med flagesalt).
3. Form peanutmassen til 10 påskeæg – hav gerne lidt hurtige hænder i processen, så peanutmassen ikke bliver alt for blød og fedtende.
4. Læg æggene på en bagepapirsbeklædt tallerken og stil dem på køl et par timer.
5. Smelt den mørke chokolade i en lille kasserolle over meget lav varme eller alternativt over vandbad.
6. Læg de køleskabskolde peanutæg på en gaffel og overhæld dem med smeltet chokolade (brug en spiseske til at overhælde æggene)*.
7. Læg æggene tilbage på den bagepapirsbeklædte tallerken.
8. Drys de chokoladeovertrukne æg med lidt flagesalt og sæt dem på køl, indtil chokoladen er størknet.
9. Opbevar æggene i en lukket beholder på køl, hvor holdbarheden – teoretisk set – er en lille uges tid.
*TIP! Bland tørret frugt og nødder i den overskydende overtrækschokolade og spred det ud på en bagepapirsbeklædt tallerken eller fordel massen i små papirforme. Lad chokoladen størkne på køl.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.