

Kibbeh er en arabisk ret, som findes i flere forskellige udformninger – både som friturestegte ovale kugler eller som her i en fadanretning.
Kartoffel kibbeh laves normalt med almindelige kartofler, men smager også skønt lavet med søde kartofler, som jeg har anvendt her.
TIP! Du kan med fordel bage de søde kartofler på forhånd – fx hvis du alligevel bruger ovnen dagen før.
Til 2 personer
Kødfyld
250g hakket kyllingekød
250g løg
4 fed hvidløg
2 tsk. stødt allehånde
1-2 tsk. stødt kanel
½-1 tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt ingefær
Saft af ½ citron
Smag til med Himalayasalt, sort peber og chiliflager
40g pinjekerner
Olivenolie til stegning
Kartoffelmos
1000g søde kartofler
125g mandelmel (af blancherede mandler)
25g klaret smør (smelt smørret først, hvis du moser det sammen med tidligere bagte køleskabskolde kartofler)
Smag til med Himalayasalt og sort peber
Grønt
150g frisk spinat eller spæde salatblade
1 stor håndfuld frisk bredbladet persille
Kartoffelmos
1. Skrub kartoflerne grundigt og læg dem på en bagepapirsbeklædt bageplade.
2. Bag kartoflerne i en forvarmet ovn på 200C indtil de er møre og gennembagte – det tager typisk 40-60 minutter afhængig af størrelse.
3. Skær de bagte kartofler op på langs og skrab kødet ud med en spiseske.
4. Mos kartoffelkødet sammen med det klarede smør til en ensartet og rimeligt glat mos.
5. Rør mandelmelet i mosen.
6. Smag mosen til med Himalayasalt og sort peber.
Kødfyld
1. Pil løg og hvidløgsfed.
2. Skær løgene i fine tern og hak hvidløgene fint.
3. Svits løg og hvidløg af i olivenolie.
4. Tilsæt det hakkede kyllingekød og brun kødet af.
5. Tilsæt citronsaft og alle krydderier pånær Himalayasalt, sort peber og chiliflager og lad køde stege færdigt under omrøring.
6. Når kødet er gennemstegt, smages det endeligt til med krydderier, Himalayasalt, sort peber og chiliflager (fyldet må gerne være ret krydret og stærkt, da den søde kartoffelmos er meget mild).
7. Rør pinjekernerne i kødet.
I et fad
1. Fordel halvdelen af kartoffelmosen i et lille ovnfast fad – smør det godt ud, så det ligger fast og jævnt.
2. Fordel kødfyldet over kartoffelmosen og sørg for at fordele det fast og jævnt.
3. Fordel den resterende mængde kartoffelmos over kødfyldet – igen skal mosen ligge fast og jævnt.
4. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 160C i ca. 45-60 minutter.
Retten samles
1. Rengør spinaten og hak persillen fint.
2. Anret stykker af kartoffel kibbeh på en bund af spinat og drys med hakket persille.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.