

Hver gang jeg laver pesto, tænker jeg altid over, hvorfor jeg egentligt ikke altid (altid altid) har pesto i køleren?
For det første smager det jo for sindssygt!
For det andet kan det peppe alt lige fra et spejlæg til salater til hakkebøffer og farsbrød til skiver af stegt plantain op. Alt bliver bedre med pesto (måske ikke brownie, men ellers – næsten alt).
For det tredje – det er pesto!
I øvrigt, jeg putter aldrig ost i min pesto (jeg putter heller aldrig vand i min pesto (hvem gør det? hvis det er et spørgsmål om kalorier, så spis mindre pesto eller spis noget andet)), men den sidder altid lige i skabet alligevel.
Og på falderebet – hvis du tidligere har været mindre tilfreds med dine egne pestokreationer, så får du lige mine bedste fif til at optimere.
1. Olie – brug en mild olivenolie af god kvalitet og brug rigeligt af den (…og brug ikke vand! Hvis jeg havde en italiensk bedstemor ville hun blive vred alene ved tanken (so let’s not go there)).
2. Tørrist dine nødder/kerner/frø – det fremhæver smagen på en vildt lækker måde og giver lige lidt ekstra yum.
3. Smag til – en pesto kan som regel trække ret meget salt og sørg desuden for at afstemme med nok hvidløg og citronsaft.
Og så til sagen.
Til ca. ½ L spinatpesto med mandler
100g frisk spinat
1 potte frisk basilikum
200g mild olivenolie
125g mandelsplitter (eller hele mandler)
25g pinjekerner, tørristede
Saften af ½ citron
1 fed hvidløg
1 strøget tsk. havsalt eller efter smag
Pil hvidløgsfedet.
Kombiner spinat, basilikumblade og olivenolie i en foodprocessor eller blender og blend ingredienserne sammen til en tyndtflydende findelt grøn masse.
Tilsæt de øvrige ingredienser og blend sagerne sammen til en cremet pesto.
Smag pestoen til.
Opbevar den færdige pesto på rengjorte syltetøjsglas på køl i 7-10 dage. Pestoen kan også fryses ned i portioner (fx i små silikoneforme) for en holdbarhed på flere måneder.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!