

…og spicy basilikummayo ej at forglemme (den er vanedannende, så er du advaret!).
Kyllingen er tilberedt efter ’spatchcock’/’butterfly’-metoden, hvor kyllingen åbnes og bredes ud. Det er ret svært at forklare processen på en ukompliceret måde, så jeg har fundet en lille Youtube-video, der viser det meget pædagogisk – se videoen her
Fordelen ved ‘spatchcock’/’butterfly’-metoden er, at den er super nem at gå til, tilberedningstiden er kortere end normalt og resultatet er altid en super saftig kylling med sprødt skind – hver eneste gang!
Metoden fungerer også rigtig godt til kalkun og and.
Til kyllingen serveres lækre gulerodsfritter og en spicy basilikumsmayo – den kedelige grillkylling fra pizzariaet (jeg var ved at skrive ‘grillen’, men de findes vel ikke mere haha), har ikke en chance!
Kylling, fritter og mayo til 2 personer + ½ kylling i overskud, som kan bruges til andre måltider
Sprødstegt kylling
1 hel kylling
Klatter af klart smør
Himalayasalt og sort peber
Orange fritter
1 kg gulerødder
Klaret smør, smeltet
Himalayasalt og sort peber
Spicy basilikummayo
1 portion mayonnaise (af 2 dl olie)*
2 tsk. stødt mild paprika
1-2 tsk. sennepspulver
½-1 tsk. chiliflager
1-2 tsk. ahornsirup
Saften af ¼-½ citron
1 lille potte frisk basilikum
Sprødstegt kylling
1. Åbn kyllingen op, som vist i linket ovenfor.
2. Krydr kyllingen med Himalayasalt og sort peber på indersiden og læg den i et ovnfast fad på en rist, som vist i linket (skindsiden skal vende op af, vingespidserne skal skubbes op under toppen osv.).
3. Krydr nu kyllingen gavmildt med Himalayasalt og sort peber og fordel klatter af klaret smør over hele kyllingen. 4. Kom lidt vand i bunden af det ovnfaste fad.
5. Steg kyllingen i en forvarmet ovn på 200C i typisk ca. 45-75 minutter eller indtil kyllingen er gennemstegt, kødsaften klar og skindet sprødt (stegetiden varierer naturligt efter størrelsen på kyllingen).
6. Skær den færdige kylling i kvarte.
Orange fritter
1. Skræl gulerødderne og skær dem ud i passende fritstørrelse – fritterne svinder en del, så skær dem ikke for korte, ej heller alt for tynde.
2. Fordel fritterne jævnt på en bagepapirsbeklædt bageplade og dryp med lidt smeltet klaret smør.
3. Vend rundt i gulerødderne og krydr med Himalayasalt og sort peber.
4. Vend rundt i fritterne og arranger dem i et jævnt lag, hvor de ikke overlapper hinanden for meget.
5. Bag fritterne i en forvarmet ovn på 200C i ca. 50-60 minutter.
Spicy basilikummayo
1. Rør mayonnaisen sammen.
2. Hak basilikumbladene fint.
3. Rør alle ingredienserne sammen (start ud med den mindste mængdeangivelse af krydderier og sødt og smag så mayoen til).
Retten samles
1. Server den sprødstegte kylling med orange fritter og spicy basilikummayo.
*Basismayo
1 æggeblomme (evt. pasteuriseret) pr. 1,5-2 dl olie
1 del mild olivenolie (fx 1 dl) og 1 del macadamiaolie (fx 1 dl) – eller smagsneutral olie efter ønske
Himalayasalt, citronsaft og evt. lidt stødt sennepspulver
1. Sørg for at alle ingredienser er stuetempererede.
2. Pisk æggeblommerne luftige med lidt salt (1 ‘mellem-fingrene-drys’ pr. blomme) og citronsaft (1 tsk. pr. blomme).
3. Olien tilsættes i starten kun dråbevis – tilsæt først næste dråbe, når den foregående er pisket helt ind i æggeblommen. Ret hurtigt vil det være muligt at hælde mere og mere olie i under omrøringen, uden at massen vil skille. Mayonnaisen bliver tykkere jo mere olie, der piskes i.
4. Når mayonnaisen er tilpas tyk, smages den endeligt til.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.