

Jeg duer ikke rigtig til madlavning med stegetermometer.
Jeg ved ikke hvorfor, men jeg får dem bare aldrig rigtig brugt (jeg har vel 3-4 termometre liggende i min ‘køkkenredskaber-som-ikke-er-grydeskeer-men-alt-andet-rode-skuffe’ (har du også sådan en skuffe?)).
Når man ikke bruger termometer, så er intervalstegning af steg altid et hit og det er en nem måde at få lækkert og velsmagende kød på.
Jeg foretrækker generelt mit kød til den røde og ikke alt for gennemstegte side og det bærer nedenstående tidsintervaller også præg af.
Men nok om det – menuen står på intervalstegt cuvette med lun blomkålssalat og stegte svampe – et rigtig efterårsmåltid med masser af lækker smag!
TIP! Hvis du mangler en god kødleverandør, så kan jeg varmt anbefale Kødbilen. De har et virkeligt godt udvalg af kød af rigtig god kvalitet. Desuden er deres priser fantastiske og så leverer de i det meste af DK, samt har butikker i både Lyngby, Gilleleje og i Torvehallerne. For en god ordens skyld vil jeg lige nævne, at jeg absolut ingen relation til eller økonomisk interesse har i Kødbilen – jeg er bare mega fan af deres kød og spiser det altid, når jeg er i DK.
Til 2 personer + overskydende cuvette
Cuvette
1 oksecuvette á ca. 1 kg
4 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
1 tsk. olivenolie
Havsalt og sort peber
Lun blomkålssalat
1 blomkål (ca. 700g kål, renset vægt)
Havsalt og sort peber
Klaret smør, smeltet
10 kviste frisk timian
5 spsk tørrede æbletern
60g mandler
Klaret smør
Havsalt
Stegte svampe
4 portobello svampe
Klaret smør samt havsalt og sort peber
Cuvette
1. Tag stegen ud af køleskabet en times tid før tilberedning.
2. Pil hvidløgsfedene og pres dem i en hvidløgspresser.
3. Pil nålene af rosmarinkvistene og hak dem fint.
4. Rør hvidløg, rosmarin og olivenolie sammen.
5. Puds stegen af for eventuelle sener og hårde fedtklumper.
6. Rids fedtlaget og gnid det grundigt ind i hvidløgs-rosmarinolien.
7. Krydr stegen med rigeligt havsalt og sort peber.
8. Forvarm ovnen til 180C.
9. Interval 1: sæt stegen i ovnen i 15 minutter.
10. Interval 2: tag stegen ud af ovnen og lad den hvile utildækket i 15 minutter.
11. Interval 3: sæt stegen i ovnen igen i 15 minutter.
12. Interval 4: tag stegen ud af ovnen og lad den hvile utildækket i 15 minutter.
13. Interval 5: sæt stegen i ovnen igen i ca. 10-15 minutter.
14. Tag stegen ud af ovnen, pak den ind i sølvpapir og et viskestykke og lad den hvile i 30-45 minutter.
15. Skær stegen i skiver – start fra spidsen og skær op mod midten. Når du når midten, vendes stegen og der skæres fra side til side.
Lun blomkålssalat
1. Findel blomkålshovedet i mundrette buketter – større buketter halveres.
2. På en bagepapirsbeklædt bageplade vendes blomkålsbuketterne sammen med lidt smeltet klaret smør, havsalt og sort peber.
3. Rist kålen i en forvarmet ovn på 180C i ca. 45 minutter eller indtil kålen er gennembagt og med lysebrune kanter.
4. Vend rundt i kålen flere gange undervejs for det bedste resultat.
5. De ristede blomkålsbuketter kommes op i en skål.
6. Pil bladene af timiankvistene og vend dem sammen med blomkålsbuketterne.
7. Rist mandlerne på en pande i klaret smør.
8. Når mandlerne begynder at dufte aromatisk og knitre let, krydres de med rigeligt havsalt.
9. Tag mandlerne af varmen og hak dem groft.
10. Drys blomkålsbuketterne med saltristede mandler og tørrede æbletern inden servering.
Stegte svampe
1. Klargør svampene og dup dem tørre.
2. Steg svampene i klaret smør på en pande og krydr dem med lidt havsalt og sort peber.
Retten samles
Server skiver af stegen til den lune blomkålssalat og de stegte svampe.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.