

Man kan lave de lækreste. mest kompakte og klæge brownies med nøddesmør.
Det kan dog hurtigt blive en noget dyr affære (det er dog hver en krone værd for MUMS), men her kommer tahin ind i billedet, som et billigere alternativ – det kan man nemlig også bruge til at lave kompakt og klæg brownie ud af (jep – den slags, der sidder godt fast i ganen (som en brownie jo skal gøre)!).
Tahin består af sesamfrø og er langt billigere ift. mandel- eller cashewsmør, som ellers er oplagte valg til browniefremstilling.
Tahin er naturligt let bittert og det betyder at denne brownie er en anelse mere ‘intens og bitter’ i smagen, sammenlignet med almindelig brownie – men en DRØM for alle, der kan lide mørk chokolade og intense chokoladekager- og desserter.
TIP! Hvis du vil mindske mængden af sirup i brownien, kan du erstatte sirup – gram for gram – med kokosmælk. Da tahin er et bittert ‘nøddesmør’ vil jeg formentlig ikke anbefale, at du bruger mindre end 300g sirup i kagen for det bedste resultat rent smagsmæssigt.
Til 9-12 stykker brownie
400g creamy tahin (grønthandlerversionen – den helt cremede – fungerer bedst)
400g ahornsirup, daddelsirup eller honning – eller et mix af forskellige (jeg brugte 300g ahornsirup og 100g daddelsirup)
2 æg
150g mørk chokolade
75g kakaopulver
1 tsk. vanillepulver
1/4 tsk. Himalayasalt
1. Smelt den mørke chokolade i en kasserolle over meget lav varme eller alternativt over vandbad.
2. Rør tahin, sirup og æg sammen.
3. Tilsæt kakaopulver, vanillepulver, Himalayasalt og smeltet chokolade.
4. Rør dejen grundigt sammen til en klæg dej.
5. Fordel dejen i et bagepapirsbeklædt ovnfast fad (ca. 20×20 cm) og bag kagen i en forvarmet ovn på 160C i ca. 40 minutter.
6. Lad kagen køle af. Kagen er allerbedst efter en nat på køl eller en tur i fryseren!
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.