

Jeg bliver ved med at vende tilbage til variationer af de her tundeller (se fx også ‘Ovnbagte tundeller med rødbedeslaw‘).
For det første er de SÅ nemme at lave, at man skulle tro, at det var løgn – en kæmpe bonus er, at de tilberedes i ovnen = tidsbesparende (på aktiv arbejdstid) og du slipper for at lugte af pandestegte tunfrikadeller!
For det andet kan de laves på uendeligt mange forskellige måder – fx med friske eller tørrede (grønne) urter, med tørrede krydderier i forskellige smagskombinationer, med almindelige kartofler eller med søde osv. Så længe at grundopskriften følges (ift. mængden af tun, æg og kartofler) så bliver de fænomenale (næsten) uanset, hvad du gør!
I denne version af tundellerne har jeg fx valgt at krydre med bl.a. paprika, chili, løg- og hvidløgspulver.
For det tredje så knuselsker jeg tundellerne fordi, at de er fryseegnede og derfor egner sig mega godt som ‘food prep’-ret. Lav en ordentlig portion (fx en dobbelt portion) og frys de færdige tundeller ned i passende portioner. På den måde har du nemt protein til fx din frokost eller på de dage, hvor du kommer træt hjem og ikke rigtig orker at bikse det store sammen. Smart!
Tundellerne kan serveres til det meste fx som her en simpel grøn salat (Romaine, rød peberfrugt og løg) med tahindressing, men prøv fx også til en omgang gulerodsfritter eller ristede asparges med guacamole.
Til ca. 20 tundeller
4 ds./glas tun i vand (samlet drænet vægt ca. 480g tun)
400g bagt sød kartoffel
4 æg
50g mandelmel (af blancherede mandler)
2 tsk. Himalayasalt
2 tsk. sort peber
2 store tsk. stødt mild paprika
2 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. chiliflager
1. Dræn tunen for vand og findel det med en gaffel.
2. Mos ligeledes det bagte kartoffelkød med en gaffel.
3. Rør alle ingredienserne sammen og form farsen til ca. 20 golfboldstore deller/boller.
4. Læg tundellerne på en bagepapirsbeklædt bageplade og bag dem i en forvarmet ovn på 175C
varmluft i ca. 40-50 minutter.
5. Tundellerne kan holde sig 3-5 dage på køl eller fryses ned i portioner til senere brug (de er virkeligt geniale at have liggende i fryseren til fx madpakker og hurtige aftenmåltider!).
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.