

Vidste du, at du sagtens kan lave juice uden en juicer?
Det kan du nemt. Med fx vandmelon (og anden meget vandholdig frugt og grønt) behøver du ikke at tilføje ekstra vand, men hvis du bruger andre og lidt mere ‘tørre’ ingredienser, så kan det være nødvendigt.
I stedet for en juicer, skal du bruge en blender eller en foodprocessor (en stavblender kan også sagtens bruges til denne opskrift).
Vandmelonjuice er oplagt at lave, hvis du står med en vandmelon, der enten ikke er sød nok eller måske er blevet lidt trist i konsistensen (for blød, for melet, osv.).
For at pifte smagen af melonjuicen lidt op, tilføjer jeg citronsaft og Himalayasalt – det smager forrygende og bidrager desuden med gavnlige elektrolytter, som er vigtige for kroppens væskebalance.
Salt er i øvrigt en FANTASTISK smagsmakker til vandmelon, det fremhæver melonens sødme på fornemmeste vis.
Næste gang, du spiser vandmelon så prøv lige med et drys flagesalt – jeg er sikker på, at du aldrig kommer til at gøre det anderledes…
TIP! Hvis du blender vandmelonen uden citronen, så kan du bruge den overskydende pulp til salsa (pulpen bliver for bitter med citronskallen i). Pres pulpen mest muligt for væde og bland den sammen med finthakkede tomater og rødløg, finthakket hvidløg, finthakket frisk chili (kan udelades), finthakket frisk koriander eller bredbladet persille, lidt olivenolie, et dryp limesaft samt salt og peber.
Til ca. 1 L juice
1 kg vandmelon (vægt uden skal)
1 citron (hvis du vil bruge citronen med skal, så vælg økologisk)
¼ tsk. Himalayasalt
1. Put vandmelonkødet op i en blender eller foodprocessor – hvis du vil blende hele citronen med (og ikke kun bruge saften), så tilføj citronen nu.
2. Blend frugten et par minutter indtil massen er jævn og flydende.
3. Si vandmelonjuicen igennem en fintmasket si (et rent viskestykke, et osteklæde eller en nøddemælkspose kan også bruges) og dræn pulpen så godt du kan (se tip for anvendelse af pulpen ovenfor).
4. Hvis du endnu ikke har tilsat citron til juicen, så er det nu, at du skal røre citronsaften i.
5. Tilsæt Himalayasaltet og rør godt rundt.
6. Server straks med isterninger eller opbevar juicen op til et døgn på køl i en lukket beholder (juicen kan også fryses ned, hvis du fx vil lave en større portion).
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.