4 slags nødder

SABINE MURATI

NATUROPATH, RAB

4 SLAGS NØDDER

 

Øverst fra venstre mod højre:

Cashewnødder og macadamianødder med sød chili og røget paprika - Saltede paranødder

Nederst fra venstre mod højre:

Hasselnødder med rosmarin - Amino-mandler

 

Cashewnødder og macadamianødder med sød chili og røget paprika

50g cashewnødder

50g macadamianødder

1 lille klat klaret smør eller smør á la 1/2-1 tsk.

1 strøget tsk. stødt sød chili

1 strøget tsk. stødt røget paprika

1/2 tsk. havsalt.

 

Nødderne ristes på en tør pande. Brug medium varme.

Når nødderne begynder at tage farve og dufte aromatisk hældes de over i en skål.

Bland de varme nødder med smørklatten, så alle nødder 'fedtes ind'.

Tilsæt krydderierne og rør rundt.

Skal nødderne ikke serveres med det samme opbevares de bedst i en lufttæt beholder (fx en kagedåse eller et glas) når de er afkølede.

 

Saltede paranødder

100g paranødder

1 lille klat klaret smør eller smør á la 1/2-1 tsk.

2-3 tsk. havsalt.

 

Nødderne ristes på en tør pande. Brug medium varme.

Når nødderne begynder at tage farve og dufte aromatisk hældes de over i en skål.

Bland de varme nødder med smørklatten, så alle nødder 'fedtes ind'.

Tilsæt saltet og rør rundt.

Skal nødderne ikke serveres med det samme opbevares de bedst i en lufttæt beholder (fx en kagedåse eller et glas) når de er afkølede.

 

Hasselnødder med rosmarin

100g hasselnødder

1 lille klat klaret smør eller smør á la 1/2-1 tsk.

2-4 tsk. tørret rosmarin

1/2 tsk. havsalt

 

Nødderne ristes på en tør pande. Brug medium varme.

Den brune hinde, der sidder på hasselnødden, falder af under ristningen.

Når nødderne begynder at tage farve og dufte aromatisk hældes de over i en skål.

Bland de varme nødder med smørklatten, så alle nødder 'fedtes ind'.

Tilsæt rosmarin og salt og rør rundt.

Skal nødderne ikke serveres med det samme opbevares de bedst i en lufttæt beholder (fx en kagedåse eller et glas) når de er afkølede.

 

Amino-mandler

100g mandler

2 spsk. Coconut Aminos eller Tamari eller sojasauce

 

Mandlerne ristes på en tør pande. Brug medium varme.

Når mandlerne begynder at tage farve og dufte aromatisk tilsættes aminos - det sprutter og syder og der røres godt rundt. Pas på, at mandlerne ikke brænder på, skru evt. helt ned for varmen.

Mandlerne er færdige, når al væske og fugt er fordampet og mandlerne er tørre.

Coconut Aminos giver en salt smag lidt á la soja.

Skal nødderne ikke serveres med det samme opbevares de bedst i en lufttæt beholder (fx en kagedåse eller et glas) når de er afkølede.

 

Indkøb

Nødder og mandler fra Nøddebazaren

Krydderier fra ASA Trading

Coconut Aminos læs nærmere her