

Jeg bruger oftest grønne plantains i den salte madlavning, men her er der behov for et par af de gule, mere modne og søde plantains.
Hvor de umodne grønne plantains smager mest som tør kartoffel, så bidrager de modne plantains med den lækreste sødme og milde banansmag (plantains smager generelt ikke så meget af banan, som almindelige bananer) og det passer perfekt som modspil til det ingefærkrydrede oksekød.
Hvis du ikke kan få fat i plantains, så bag et par søde kartofler i stedet og fyld dem op med det krydrede kød.
Hvis du i øvrigt gerne vil læse mere om plantains, så har jeg skrevet lidt mere her.
TIP! Hvis du ligger inde med en moden avocado, vil det være en fantastisk tilføjelse til retten!
Til 2 personer
Ingefærkrydret oksefyld
250g hakket oksekød
100g løg
4 fed hvidløg
5-10 cm ingefærknold (beregn gerne lidt rigeligt, da ingefæren skæres i tern og derfor kun afgiver mild smag)
300g gulerødder
Himalayasalt, sort peber og limesaft
Klaret smør eller olivenolie til stegning
I øvrigt
2 store gule plantains, gerne med sorte pletter (alternativt 2 mellemstore søde kartofler)
Lidt klaret smør, smeltet
2 bakker spæde spinat- eller salatblade á 100g
1 lime
Bagte plantains
1. Befri madbananerne for deres skræl.
2. Start med at skære bananens ender af.
3. Skær nu ned langs bananen (kun lige igennem skrællen, bananen skal ikke deles på langs).
4. Lirk fingrene ind under skrællen og løsn den hele vejen rundt.
5. Læg bananerne på en bagepapirsbeklædt bageplade.
6. Pensl bananerne med lidt smeltet klaret smør og bag dem i en forvarmet ovn på 180C i ca. 20-30 minutter eller indtil bananerne er bløde og gennembagte.
7. Vend bananerne rundt 2-4 gange undervejs, for at undgå brændte pletter (bananerne tager farve de steder de er i kontakt med bagepladen).
Ingefærkrydret oksefyld
1. Pil løget og skær det i meget fine tern.
2. Pil hvidløgsfedene og skær dem i fine tern.
3. Skræl ingefærknolden og skær den i meget fine tern.
4. Skræl gulerødderne og skær dem i meget fine tern.
5. Svits løgene grundigt og tilsæt derefter det hakkede oksekød.
6. Når kødet er gennemstegt, hældes kød og løg over på en tallerken.
7. På ’kødpanden’ steges nu hvidløgs- og ingefærtern til begge er godt møre.
8. Tilsæt gulerodsternene.
9. Når gulerodsternene er næsten gennemstegte, tilsættes det hakkede okskød på panden igen.
10. Rør oksefyldet godt sammen og smag til med Himalayasalt, sort peber og masser af limesaft.
Retten samles
1. Anret de bagte plantains på et leje af sprøde salatblade.
2. Snit ned langs madbananerne og åbn dem, ligesom du ville åbne en bagt kartoffel.
3. Fyld bananen med krydret oksefyld og server med friske limebåde.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.