Mandel-cashewmælk

SABINE MURATI

NATUROPATH I BIOLOGISK MEDICIN

Hindbær og jordbær med mandel-cashewmælk

 

MANDEL-CASHEWMÆLK

 

Til 1. person

50g mandler

50g cashewnødder

Iblødsætningsvand

3 dl vand

2 dadler (gerne Medjoul)

1/2 tsk. vanillepulver

1 knsp. havsalt

 

Mandler og cashewnødder lægges i blød i vand i 4-8 timer.

Iblødsætningsvandet kasseres.

Nødder, de 3 dl vand, udstenede dadler, vanillepulver og salt puttes i en blender.

Blend i ca. 5 min. til en hvid og cremet mælk.

Mælken sies igennem en tætmasket si, et osteklæde eller et rent viskestykke.

Gem pulpen til frikadeller, farsbrød, bagværk, desserter (en tærtebund fx), daddelkugler, m.m. Pulpen kan fryses ned til senere brug.

Mælkens holdbarhed er 3-4 dage på køl, men smager allerbedst frisklavet.

Brug nøddemælken hvor du ellers ville have brugt almindelig mælk - den er i hvert fald super lækker serveret som ovenfor med modne, søde sommerbær :-)

 

Indkøb

Mandler og cashewnødder Nøddebazaren

Vanillepulver fra ASA Trading