Hindbær og jordbær med mandel-cashewmælk
MANDEL-CASHEWMÆLK
Til 1. person
50g mandler
50g cashewnødder
Iblødsætningsvand
3 dl vand
2 dadler (gerne Medjoul)
1/2 tsk. vanillepulver
1 knsp. havsalt
Mandler og cashewnødder lægges i blød i vand i 4-8 timer.
Iblødsætningsvandet kasseres.
Nødder, de 3 dl vand, udstenede dadler, vanillepulver og salt puttes i en blender.
Blend i ca. 5 min. til en hvid og cremet mælk.
Mælken sies igennem en tætmasket si, et osteklæde eller et rent viskestykke.
Gem pulpen til frikadeller, farsbrød, bagværk, desserter (en tærtebund fx), daddelkugler, m.m. Pulpen kan fryses ned til senere brug.
Mælkens holdbarhed er 3-4 dage på køl, men smager allerbedst frisklavet.
Brug nøddemælken hvor du ellers ville have brugt almindelig mælk - den er i hvert fald super lækker serveret som ovenfor med modne, søde sommerbær :-)
Mandler og cashewnødder Nøddebazaren
Vanillepulver fra ASA Trading