Tærte uden bund

SABINE MURATI

NATUROPATH I BIOLOGISK MEDICIN

TÆRTE UDEN BUND

 

2 store porrer

500 g kyllingebryst

1 løg

8 æg

Krydderier: løgpulver, hvidløgsgranulat, chilipulver, Himalayasalt, peber

Andefedt, klaret smør eller smør til stegning

 

Porrerne snittes fint og steges i rigeligt andefedt - krydr med løgpulver, tørret hvidløg, chilipulver og salt.

Porrerne lægges i bunden af et tærtefad (beklædt med bagepapir).

Lav kyllingefars ved at blende brystfileterne til fars.

Skær løget i fine tern og svits det på en pande i andefedt.

Tilsæt kyllingefarsen og gennemsteg.

Krydr med løgpulver, chilipulver, peber og salt.

Kødet lægges i tærteformen ovenpå porremassen.

Lav gerne nogle små huller i 'bunden', således at æggemassen fordeles mere jævnt.

Æggene piskes sammen med lidt salt og peber og hældes over.

Bages i en forvarmet ovn på 200C i ca. 45-60min.

 

Tærtefyldet kan varieres i det uendelige og tærten er en oplagt ret i hvilken man kan bruge en masse gode rester.

Kedelige grøntsager, rester af tilberedt kød, fjerkræ, fisk og skaldyr - alt hvad man lige har ved hånden kan faktisk puttes i = en ny ret er skabt og madspild undgås!

Servér med en god salat og evt. øvrigt tilbehør og tærten kan fint gøre det ud for et hovedmåltid.