Tomatsuppe

Spicy tomatsuppe med blegselleri og confit

 

TOMATSUPPE

 

Til 4. personer

3 store løg

1 stort fed hvidløg

2 glas mosede tomater (á 680g netto)

2 appelsiner

1 dl vand

2,5 dl kokosmælk

Saften af 1/2 citron

Smag til med Himalayasalt, chilipulver, peber og kokospalmesukker

Olivenolie til stegning

Confit

Blegselleri

 

Løg og hvidløg pilles og skæres i grove tern.

Varm olivenolien i en stor gryde og steg løgene bløde heri.

De mosede tomater tilsættes og glassene skylles med lidt vand (1 dl) og hældes i gryden (egentligt bare for at få det hele med).

Kog op.

Appelsinerne skrælles og kødet skæres i tern. Tilsæt suppen.

Lad suppen simre i 20-30min.

Tag gryden af varmen og blend suppen helt glat med en stavblender.

Tilsæt kokosmælk og citronsaft.

Stil gryden tilbage på varmen og lad suppen simre imens den smages til. Den skal være stærk, syrlig og sød på samme tid - tilsmagning er egentlig det vigtigste ifm. madlavning, spørger man mig.

 

Blegselleri renses og skæres i små tern, drys over suppen umiddelbart inden servering.

 

Her serveret med confit, men alle proteinkilder kan bruges fx;

- strimler af stegt kylling, okse, kalv og lam

- rejer og skaldyr

- fisk

- kødboller

Der er mange muligheder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indkøb

Kokospalmesukker fra Viivaa