

Når vi snakker hverdagsmad, synes jeg ikke, at der er meget, der kan slå en hakkebøf med lækkert tilbehør.
Det kan holdes super simpelt og stadig være enormt lækkert – en god pesto, mayonnaise eller en perfekt moden avocado gør altid underværker.
Avocado står i øvrigt for det sunde fedt og cremede indslag denne gang og udover hakkebøf og grøn salat er der også BBQ krydrede kartoffelstrimler på menuen.
Kartoffelstrimlerne er lavet af sød kartoffel og krydret med bl.a. røget paprika, der bidrager med en lækker røgsmag.
Til 2 personer
Hakkebøffer
300g hakket oksekød
Havsalt og sort peber
Klaret smør til stegning
Krydrede kartoffelstrimler
2 mellemstore søde kartofler (á ca. 400g)
25g klaret smør, smeltet
2 tsk. stødt mild paprika
1½ tsk. stødt stærk røget paprika (vælg en røget paprika af god kvalitet, der er lavet af reel røget paprika og ikke blot paprika og røgaroma)
2 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
Havsalt efter smag
Grønt
2 bakker spæde salatblade (á 100g)
1 stor avocado
Et dryp citronsaft og et drys havsalt
Krydrede kartoffelstrimler
Skræl de søde kartofler og kør dem igennem en spiralizer til lange strimler.
Kom strimlerne op i en stor skål og overhæld dem med smeltet klaret smør.
Vend godt rundt i strimlerne, så de alle dækkes af fedtstof.
Drys krydderier og havsalt over kartoffelstrimlerne og vend godt rundt igen.
Fordel kartoffelstrimlerne på én eller flere bagepapirsbeklædte bageplader – sørg for,at strimlerne ikke ligger for mange og for tæt på pladerne. Jo mere adskilte strimlerne ligger, jo sprødere bliver de.
Sæt strimlerne i ovnen på 150C varmluft og bag dem i ca. 30 minutter eller indtil strimlerne er gennembagte og relativt sprøde.
Det er en god idé at vende forsigtigt rundt i strimlerne et par gange undervejs, da det sikrer en mere jævn bagning og sprødere strimler.
Hakkebøffer
Form det hakkede kød til to bøffer.
Krydr bøfferne med havsalt og sort peber og steg dem i klaret smør.
Grønt
Klargør salaten.
Halver avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske.
Skær avocadokødet i tynde skiver.
Retten samles
Anret salatbladene på en tallerken og top med kartoffelstrimler, en hakkebøf og en halv avocado (+ et dryp citronsaft og et drys havsalt).
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!