

Jeg er håbløst vild med jordbærtærter- og kager i alle afskygninger, så denne kreation med RAW browniebund og fed vanillecreme er et rent hit i min bog – chokolade og vanille klæder bare altid jordbær!
Vanillecremen er i øvrigt baseret på cashewnødder og er altså helt uden mejeriprodukter – og den kan snildt bruges til andet end som fyld i disse kager fx til en god omgang frugtsalat.
Har du ikke nogle jordbær? No problem – alle friske bær kan bruges og alt lige fra blåbær til ribs til kirsebær og brombær vil være lækkert. Skiver af fersken, nektarin og abrikos ligeså.
TIP! Hvis du ikke har tid til at lave kagerne fra start til slut umiddelbart op til servering, så kan alt forberedes på forhånd. Forbered tærtebundene, cremen og skær jordbærrene ud på forhånd og saml så kagerne til sidst lige inden servering for det bedste resultat.
Til 4 små kager (á la størrelsen på en linse)
Bund
125g valnødder
50g mandler
45g kakaopulver
200g udstenede Medjool dadler
Kornene af 1 vanillestang
1/4 tsk. havsalt
Creme
200g cashewnødder
Kornene af 1 vanillestang
Smag til med ahornsirup og havsalt
Toppings
200g jordbær
2 tsk. kakaonibs
Creme
Læg cashewnødderne i blød i kogende vand i 30-60 minutter.
Dræn nødderne for væde og kom dem op i en foodprocessor, blender eller brug en god stavblender.
Hæld et par spiseskefulde koldt vand, 1-2 spsk. ahornsirup, vanillekorn og lidt havsalt ved nødderne og blend ingredienserne sammen til en helt glat creme. Tilsæt lidt mere vand om nødvendigt. Smag cremen til.
Dæk cremen til og stil den på køl indtil den skal bruges.
Bund
Kombiner valnødder og mandler i en (ren) foodprocessor eller stærk blender og blend nødderne til et fint mel.
Tilsæt kakaopulver, udstenede dadler, vanillekorn og havsalt og blend sagerne sammen til en glat, glinsende dej.
Det kan godt tage 5-10 minutter før dejen er helt som den skal være.
Når dejen nærmest smelter på tungen, er den klar – der er ikke så meget at tage fejl af.
Pres dejen jævnt ud i fire små forme – brug fx linseforme, en metalpande til muffins eller lignende.
Stil gerne bundene på køl et par timer.
Toppings
Rens jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte.
Kagerne samles
Fordel den kolde cashewcreme i kagebundene og top med jordbær og kakaonibs.
De små jordbærkager smager bedst, når de er helt nysamlede, men kan også godt stå et par timer på køl, efter du har samlet dem.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!