

Søde, saftige og vanvittigt flotte – ovntørrede tomater er altid et hit og så er de så nemme at lave!
Brug tomaterne som tilbehør til maden, som fyld i sandwiches og wraps, i æggeretter, i dips og dressinger, i pesto, i gryderetter, i pasta- og grynretter, i brød og bagværk – mulighederne er uendelige!
Vidste du? Tørrede tomater er rige på umami! Umami er den femte smag efter sødt, surt, salt og bittert og findes også i fx kød, bone broth, soja sauce, fiske sauce, svampe og fermenterede fødevarer. Umami har en ‘samlende og fremhævende’ effekt på et måltids forskellige ingredienser (og deres smag) og det er derfor, at selv en kedelig basisret kan løftes til nye højder, når blot man husker at tænke umami med ind over.
TIP! Lav gerne store portioner af de ovntørrede tomater, når du og din ovn alligevel er i gang – det er mere energiøkononomisk!
Du skal bruge
Små tomater
Tørret oregano og tørret rosmarin
Himalayasalt
Evt. lidt olivenolie
1. Hvis tomaterne er meget små, bages de hele.
2. Brug en kødnål til at prikke huller i tomaterne – er tomaterne lidt større (fx store cherrytomater eller cocktailtomater), kan de med fordel halveres.
3. Læg tomaterne (hvis overskårne så med skærefladen opad) på en bagepapirsbeklædt bageplade.
4. Drys med krydderier og Himalayasalt og evt. et dryp olivenolie.
5. Bag tomaterne i ovnen på 100C i 10-15 timer, alt afhængig af hvor tørre tomater, du ønsker.
6. De ovntørrede tomater kan opbevares en uges tid på køl i en lukket beholder.
7. For længere holdbarhed kan du overhælde tomaterne med olivenolie, hvilket vil have en konserverende effekt eller fryse dem ned i passende portioner.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.