

Jeg har knækket koden på ’verdens bedste tomatsauce’ – hvis jeg, på ydmygeste vis, selv skal sige.
’Tid’ er som altid en væsentlig faktor, men mængden af olivenolie er også!
Mere olivenolie i grøntsagssaucen = en mere lækker, fløjlsblød, cremet og fed sauce = NAM!
Den lynstegte hvidkål (du kan også bruge spidskål) er i øvrigt et rigtig lækkert alternativ til anden pasta, men kan selvfølgelig sagtens erstattes af korn-, bælgfrugt- eller anden grøntsagsbaseret pasta som fx squashetti eller selleripasta.
Til 2 personer
Kødboller
250g hakket oksekød
Himalayasalt, sort peber, hvidløgspulver og tørret oregano
Olivenolie eller klaret smør til stegning
Tomatsauce
200g porre
4 fed hvidløg
1 stor orange peberfrugt
2 ds. flåede eller hakkede tomater á 400 ml
Smag til med Himalayasalt, sort peber, stødt mild paprika og evt. lidt kokospalmesukker
1-1½ dl olivenolie til stegning
Hvidkålspasta
600g hvidkål
Olivenolie eller klaret smør til stegning
Himalayasalt og et dryp citronsaft
Tomatsauce
1. Rens porren, halver den og skær den i tynde skiver.
2. Pil hvidløgsfedene og skær dem i tynde skiver.
3. Halver peberfrugten, fjern stilk, frø og frøstole og skær peberfrugten i fine tern.
4. Start med at svitse porrestykker og hvidløg af i olivenolie.
5. Når løgene er stegt bløde, tilsættes peberfrugtternene.
6. Lad peberfrugten stege med et par minutter og tilsæt så tomaterne.
7. Tilsæt ca. ½ dl olivenolie til grøntsagerne og rør rundt.
8. Lad ingredienserne simre sammen til en tykkere sauce under jævnlig omrøring.
9. Når saucen har simret en halv times tid, tilsættes endnu ca. ½ dl olivenolie og der krydres med Himalayasalt, sort peber og stødt paprika.
10. Lad saucen simre endnu 15-30 minutter (jo længere jo bedre) og smag den endeligt til med Himalayasalt, sort peber og evt. lidt sødt.
11. Hvis du ikke synes, at saucen er fed nok, tilsættes mere olivenolie.
Kødboller
1. Krydr det hakkede oksekød med Himalayasalt, sort peber, hvidløgspulver og tørret oregano.
2. Ælt kød og krydderier sammen og form det til lidt under golfboldstore kødboller.
3. Steg kødbollerne i olivenolie eller klaret smør, til de er gennemstegte.
Hvidkålspasta
1. Snit hvidkålen fint – gerne på et mandolinjern.
2. Svits hvidkålen af i ønsket fedtstof i en wok eller en dyb sautépande.
3. Krydr med Himalayasalt og et dryp citronsaft.
4. Det er en smagssag, hvor længe kålen skal tilberedes – jeg kan personligt godt lide, at der forsat er en anelse bid, men at kålen alligevel er stegt blød og smidig – smag dig frem.
Retten samles
1. Anret hvidkålspastaen og top med fed tomatsauce og kødboller.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.