

Jeg elsker at bruge grillede peberfrugter i grøntsagssupper, da de giver en vidunderlig mild og sød, men samtidig meget dyb og aromatisk smag.
Det er så lækkert og klæder grøntsager som gulerod, blomkål og græskar helt fantastisk.
Her er de grillede peberfrugter parret med græskar og resultatet er en cremet og fløjlsblød dyborange suppe (har lige opdaget, at alle supper, jeg indtil videre har postet på bloggen er orange, hmm…).
Både græskar og peberfrugter er sprængfyldte med antioxidanten betakaroten, som i nogen grad omdannes til a-vitamin i kroppen. A-vitamin er bl.a. essentielt for sund hud og sunde slimhinder samt for sunde øjne og et knivskarpt syn.
Denne suppe er altså en fryd for øjet på flere planer end blot det visuelle (lidt lummert, men sandt!).
Suppen toppes i øvrigt med chiliristede oksepølser og gavmilde mængder af basilikum – det er så englene synger!
Til 2 personer
Græskar-paprikasuppe
600g Hokkaido græskar, renset vægt
2 store røde peberfrugter
200g løg
4 fed hvidløg
6 dl kyllingefond eller grøntsagsbouillon
2 dl kokosmælk
Smag til med havsalt og citronsaft
Olivenolie til stegning
Chiliristede pølser
4 gode oksekødspølser fx fra Hanegal
Havsalt og chiliflager
Olivenolie til stegning
Desuden
1 stor håndfuld frisk basilikum
Græskar-paprikasuppe
1. Start med at grille peberfrugterne.
2. Halver peberfrugterne og fjern stilk, frø og frøstole.
3. Læg peberfrugterne, med skærefladen nedad, på en bagepapirsbeklædt bageplade eller i et let smurt ovnfast fad.
4. Grill peberfrugterne på højeste varme og grillfunktion, indtil skindet er sort og boblende.
5. De sorte peberfrugter tages ud af ovnen og dumpes nu ned i en gryde. Sæt låg på gryden. Lad peberfrugterne køle af i gryden. Kondensvandsdannelsen i gryden hjælper til, at skindet slipper nemt, når peberfrugterne skal flås.
6. Gå nu i gang med suppen.
7. Pil løgene og skær dem i tern.
8. Pil hvidløgsfedene og skær dem i skiver.
9. Vask græskarret grundigt, halver det og skrab kernerne ud. Du behøver ikke at skrælle græskarret, men er der grimme pletter, kan de med fordel skæres fra. Skær ligeledes stilk og bund fra. Skær græskarret i både og skær bådene i mindre bidder.
10. Svits løg og hvidløg af i olivenolie.
11. Tilsæt græskarstykkerne og lad dem stege med i gryden et par minutter eller 5.
12. Tilsæt kyllingefond og kokosmælk.
13. Lad græskarret simres mørt under tippet låg – det tager typisk 20-30 minutter.
14. Flå peberfrugterne.
15. Når græskarret er kogt mørt, tilsættes peberfrugtfileterne og suppen blendes glat og cremet med en stavblender. 16. Smag suppen til med havsalt og citronsaft.
Chiliristede pølser
1. Skær pølserne i tynde skiver og steg dem halvsprøde og lækre i olivenolie på en pande.
2. Krydr med chiliflager og evt. lidt havsalt.
Retten samles
1. Skær basilikumbladene i fine strimler.
2. Top suppen med chiliristede pølser og masser af fintstrimlet basilikum.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!