

Selvom vi vidst alle sammen godt ved, at det er super sundt at spise fisk, kan det alligevel knibe gevaldigt med at få sat fiskeretter på menuen i løbet af ugen.
Myndighederne anbefaler, at vi spiser 350g fisk og heraf gerne 200g fed fisk hver uge.
De fede fisk som laks, ørred, sild og makrel leverer en masse gode omega 3 fedtsyrer og fisk og skaldyr generelt er gode kilder til jod, selen og magert protein.
I denne ret har jeg anvendt rødspættefileter, som med deres milde og let søde smag passer perfekt til den let krydrede kokos-karry-sauce.
Rødspætten lever typisk af muslinger og andre småtterier fra havbunden og er derfor ikke en tungmetalbelastet fisk, hvilket gør den sikker for alle at spise – også gravide og børn.
Rødspætten er en mager fisk med få kalorier og et pænt proteinindhold (17,5g pr. 100g).
Spiser du 200g rødspætte får du dækket ca. 1/3 af dit behov for jod (som for voksne sættes til min. 150mcg dagligt).
Rødspætten er absolut ikke verdens mest næringsrige fisk, eller fødevare, men om ikke andet kan man spise den for sin gode og milde smag og som en alternativ proteinkilde til fx kylling og oksekød.
Til 2 personer
Rødspætter i fad med porre og græskar
300-400g rødspættefileter uden skind og ben – ferske eller optøede
1 lille Butternut squash (ca. 500g renset vægt)
250g porre
3 dl kokosmælk
1 dl kyllingefond eller grøntsagsbouillon
Smag til med Himalayasalt, en god mild karry, chiliflager, kokossirup og limesaft
Toppings
30g revet kokosmel, tørristet
1 lille potte frisk koriander (læs mere om sunde koriander her)
Rødspætter i fad med porre og græskar
1. Kombiner kokosmælk og kyllingefond i en kasserolle og bring den i kog.
2. Skru ned for varmen og smag til med havsalt, karry, chiliflager, kokossirup og limesaft.
3. Lad blandingen reducere let, mens grøntsagerne ordnes.
4. Skær enderne af græskarret og del det i ‘hals’ og ‘hoved’.
5. Skræl ‘halsen’ og skær den over på langs.
6. Skræl ‘hovedet’ (den tykke, runde bund) og skær det over på langs. Skrab kernerne ud.
7. Skær græskarstykkerne (de 4 kvarte) ud i ca. ½ cm tykke skiver.
8. Rens porrene, halver dem på langs og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver.
9. Bland græskar og porre sammen i et ildfast fad og krydr med havsalt og sort peber.
10. Hæld den nu reducerede og cremede kokossauce over grøntsagerne.
11. Kom fadet i en forvarmet ovn på 200C og bag det i ca. 60 minutter eller indtil grøntsagerne er møre og cremede.
12. Efter ca. 60 minutter i ovnen, tages fadet ud.
13. Rødspættefileterne krydres med havsalt og sort peber og lægges ovenpå grøntsagerne.
14. Sæt fadet tilbage i ovnen og giv fisken ca. 10-12 minutter.
Retten samles
1. Hak korianderen fint.
2. Drys rødspættefadet med rigeligt tørristet kokosmel og finthakket koriander inden servering.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.