

Hvis du har brug for lidt afveksling fra blot at snacke på alle de lækre æbler, som er i handlen netop nu, så kan jeg varmt anbefale denne lækre dessert – den er super nem at lave og så sund, at den snildt kan spises på en hverdagsaften.
Til 2 personer
2 mellemstore æbler
40g mandelmel
15g kokospalmesukker
40g klaret smør, smeltet (klaret smør smager bedst, men du kan også anvende kokosolie uden smag)
40g udstenede dadler (en tilsvarende mængde rosiner kan også bruges)
1½ tsk. stødt kanel
½ tsk. vanillepulver
2 knsp. Himalayasalt
1. Skær toppen af æblerne og udhul dem med en urtekniv og/eller teske.
2. Der skal være ca. ½ cm ’væg’ hele vejen rundt og der skal kun udhules til lige under kernehuset (laver du hul hele vejen igennem æblet vil fyldet sive ud i bunden).
3. Skær de udstenede dadler i små rosinstore stykker.
4. Rør mandelmel, kokospalmesukker, kanel, vanillepulver og Himalayasalt sammen.
5. Tilsæt det smeltede smør og daddelbidderne og rør godt rundt.
6. Fordel ’mandeldejen’ i de udhulede æbler og sæt æbletoppene på som låg.
7. Stil æblerne i et lille smurt ovnfast fad.
8. Bag æblerne i en forvarmet ovn på 160C i ca. 40-50 minutter eller indtil æblerne er møre, når du stikker i dem med en kødnål eller knivspids.
9. Æblerne kan spises som de er eller fx serveres med en klat kokosskum eller kokosyoghurt.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.