

Bagt græskar fyldt med super næringsrig kødsauce – ja, der er indmad i og ja, det smager SKØNT!
Hvis du er ‘ny’ ift. indmad eller måske ikke er så glad for det, så erstat leveren med hakket oksekød eller kylling.
Behold kyllingehjerterne i saucen. Hjerter smager nemlig ikke rigtigt af indmad, men mere som (i kyllingens tilfælde) mørkt lårkød. Hvis du gerne vil i gang med at spise indmad og vænne dig til det så småt, er hjerter altså et godt sted at starte.
Og hvorfor overhovedet spise indmad? Fordi, at det smager godt (det er en smagssag, I know, men man kan faktisk vænne sig til det og komme til et sted, hvor man nyder smagen (crazy, men sandt)), er super næringsrigt (hej a-vitamin, b-vitaminer, K2-vitamin, jern og meget andet godt) og så er det billigt! De færreste køber indmad og det betyder, at selv den bedste kvalitet, kan købes forholdsvist billigt.
Men det stopper ikke ved indmaden – det med næringsstofferne altså. For du får i det hele taget næringsstoffer for alle pengene i denne ret.
Både græskar og rød peberfrugt er fx proppet med antioxidanten betakaroten.
Betakaroten omdannes i nogen grad til a-vitamin i kroppen og a-vitamin er bl.a. essentielt for sund hud og sunde slimhinder. Sund hud og sunde slimhinder er en vigtig del af immunforsvaret, da hud og slimhinder virker som første barriere i mødet med fx bakterier og vira.
Og så er der tomaterne. Tomater er rige på antioxidanten lycopen og varmebehandlede tomater og tomatprodukter er endnu rigere på lycopen! Et rigtig godt eksempel på, at der er fordele ved at spise både rå og varmebehandlede grøntsager.
Men hvis vi også skulle komme til opskriften i dag, så er den i hvert fald her. Du kan evt. servere en simpel grøn salat eller fintsnittet spidskåls-/hvidkålssalat til retten.
Til 2 personer
Kødsauce
150g kalvelever
150g kyllingehjerter
300g løg
4 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
1 ds. flåede tomater á 400 ml
1 ds. tomatpuré á 170g
2 dl kokosmælk
1 lille potte frisk basilikum
Smag til med rigelige mængder af havsalt, sort peber, stødt mild paprika, tørret oregano, kokospalmesukker, citronsaft og et nip chilipulver
Olivenolie til stegning
I øvrigt
1 Hokkaidogræskar
25g pinjekerner, tørristede
Kødsauce – step I
1. Start med at grille peberfrugterne.
2. Halver peberfrugterne og fjern stilk, frø og frøstole.
3. Læg peberfrugterne, med skærefladen nedad, på en bagepapirsbeklædt bageplade eller i et let smurt ovnfast fad.
4. Grill peberfrugterne på højeste varme og grillfunktion, indtil skindet er sort og boblende.
5. De sorte peberfrugter tages ud af ovnen og dumpes nu ned i en gryde. Sæt låg på gryden. Lad peberfrugterne køle af i gryden. Kondensvandsdannelsen i gryden hjælper til, at skindet slipper nemt, når peberfrugterne skal flås.
Bagt græskar
1. Vask græskarret grundigt (skallen kan spises, så du behøver ikke at skrælle det) og skær topstilken og bunden af.
2. Halver græskarret og skrab kernerne ud.
3. Læg de halverede græskar, med skærefladen nedad, på en bagepapirsbeklædt bageplade og bag dem i en forvarmet ovn på 200C i ca. 45-60 minutter eller indtil du ubesværet kan stikke en kniv i græskarret.
Kødsauce – step II
1. Pil løgene og hvidløgsfedene.
2. Skær løgene i fine tern og hak hvidløgsfedene fint.
3. Hak lever og hjerter fint – brug en kniv eller ’pulse’-funktionen i en foodprocessor.
4. Start med at svitse løg og hvidløg af i olivenolie. Tilsæt derefter indmaden og brun det af.
5. Tilsæt de flåede tomater, tomatpuréen og kokosmælken og lad ingredienserne koge op. Skru ned for varmen og lad ingredienserne simre sammen til en tyk og lækker sauce.
6. De nu lettere afkølede peberfrugter flås og hakkes fint.
7. Kom de hakkede grillede peberfrugter i kødsaucen og lad den simre videre – jo længere jo bedre.
8. Smag kødsaucen til med rigeligt havsalt, sort peber, paprika, oregano, kokospalmesukker, citronsaft og et nip chilipulver.
9. Riv basilikumbladene i mindre stykker og kom dem i saucen lige inden, den tages af varmen (gem lidt blade til pynt).
Retten samles
Fyld de halverede bagte græskar med kødsauce og pynt med frisk basilikum og pinjekerner.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!